Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Télen is vastalanítják az ivóvizet

Csorna - Elkészült a Pannon-Víz zrt. csornai telephelyén a vastalanító berendezések téliesítése. A szűrőtartályok így már egész éven át működhetnek: nem lesz vasas a víz.


Negyvennégymillió forintos beruházással téliesítették a vastalanító berendezést a Pannon-Víz zrt. csornai telepén. Az épületet tegnap adták át ünnepélyesen. A fejlesztés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyiek többé nem tapasztalják a sárgás, felkeveredett folyást vízcsapjaikból. Nem lesz vasas a víz.

A vastalanító épülete kívülről.
A vastalanító épülete kívülről.

A Pannon-Víz Petőfi utcai telephelyén 1978-ban létesítették a hat mélyfúrású kutat. Akkor készült el az 1000 köbméteres víztározó, illetve a mangántalanító és vastalanító berendezés is. A szabadtéren elhelyezett gépek téliesítése régi terve volt a cégnek. Most önerőből valósították meg a fejlesztést.

Déri István, a csornai üzemmérnökség vezetője a Kisalföldnek elmondta: a víz vastalanítását és mangántalanítását végző szűrőtartályok fagyvédelme eddig nem volt biztosítva. Működésüket télen szüneteltették.

Tőke László Pannon-Víz-igazgató és Turi György polgármester adták át a téliesített vastalanítót. Déri István, az üzemmérnökség vezetője magyarázta el működését.
Tőke László Pannon-Víz-igazgató és Turi György polgármester adták át a téliesített vastalanítót. Déri István, az üzemmérnökség vezetője magyarázta el működését.

A minőség ekkor is megfelelő volt, de elmaradt az év többi időszakában megszokottól. Nagyobb vízvételezés vagy csőtörés esetén jelentkeztek fokozottabban a gondok, amikor a vezetékekben lévő ivóvíz ˝felkeveredett˝. A téliesítés során az 1000 köbméteres tározót is befedték, így külső szennyeződés már nem juthat a vízbe. Az átadáson kiderült: a csornai üzemmérnökség idén július 30-án működött a csúcspontján. Ezen a napon 3300 köbméternyi vizet szolgáltatott a társaság.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. szeptember 12. 06:05
    „A fűtő is fűt télen is! Ez a dolga és ez nem hír!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitottabb erdőkezelést ígér az új igazgató

Az új gazdálkodási és erdőkezelési módszerek bevezetésekor került Németh László a kapuvári Rábaközi Erdészet élére. A fiatal igazgató a turisztikai vonalat erősíti, nyitott a város és a közönség felé. Tovább olvasom