Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Télen is vastalanítják a csornai ivóvizet

Elkészült a Pannon-Víz zrt. csornai telephelyén a vastalanító berendezések téliesítése. A szűrőtartályok így már egész éven át működhetnek: nem lesz vasas a víz.


Negyvennégymillió forintos beruházással téliesítették a vastalanító berendezést a Pannon-Víz zrt. csornai telepén. Az épületet csütörtökön adták ünnepélyesen. A fejlesztés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyiek többé nem tapasztalják a sárgás, felkeveredett folyást vízcsapjaikból. Nem lesz vasas a víz.

A Pannon-Víz Petőfi utcai telephelyén 1978-ban létesítették a hat mélyfúrású kutat. Akkor készült el az 1000 köbméteres víztározó, illetve a mangán- és vastalanító berendezés is. A szabadtéren elhelyezett gépek téliesítése régi terve volt a cégnek. Most önerőből valósították meg a fejlesztést.

Déri István, a csornai üzemmérnökség vezetője a Kisalföldnek elmondta: a víz vas- és mangántalanítását végző szűrőtartályok fagyvédelme eddig nem volt biztosítva. Működésüket télen szüneteltették. A minőség ekkor is megfelelő volt, de elmaradt az év többi időszakában megszokottól. Nagyobb vízvételezés vagy csőtörés esetén jelentkeztek fokozottabban a gondok, amikor a vezetékekben lévő ivóvíz „felkeveredett".

A téliesítés során az 1000 köbméteres tározót is befedték, így külső szennyeződés már nem juthat a vízbe. Az átadáson kiderült: a csornai üzemmérnökség idén július 30-án működött a csúcspontján. Ezen a napon 3300 köbméternyi vizet szolgáltatott a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc éve emlékeznek a hős bajtársra

Horváth Imre posztumusz rendőr hadnagy halálának tizenkilencedik évfordulójára emlékezett az elhunyt… Tovább olvasom