Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Télen havat tol, nyáron füvet nyír a traktor

Saját traktorral tisztítja majd az utcákat télen a markotabödögei önkormányzat. Pályázaton nyertek támogatást a beszerzéshez.

Újabb eszközzel bővült a markotabödögei önkormányzat gépparkja. A közelmúltban pályázati támogatásból egy kistraktort sikerült vásárolniuk. A lóerőkre szükség van a faluban, hiszen a község jelentős zöldterülettel rendelkezik. A masina a téli hóeltakarításban is fontos szerepet kap. Az önkormányzat eddig egy vállalkozó bevonásával oldotta meg a feladatot. Idén az új traktornak köszönhetően saját erőből, üzemanyagáron tudják takarítani az utakat, járdákat. Horváth Sándor polgármester a Kisalföldnek elmondta: régi tervük volt, hogy egy nagyobb gépet állítanak munkába.

Kovács Gyula falugondnok már téliesítette az új traktort, felszerelte rá a tolólapot.
Kovács Gyula falugondnok már téliesítette az új traktort, felszerelte rá a tolólapot.

– Egy kéthengeres, benzinmotoros kisgépünk már van, ám azzal sosem értük utol magunkat – fogalmazott a polgármester.

– Nyáron például lassan ment a fűnyírás. Most az új járművel várhatóan gyorsabb és hatékonyabb lesz a munkavégzés. A zöldterületek nagy feladatot is adnak. Ugyanígy télen a síktalanítás, hóeltakarítás is gondot okozott.

A traktort már téliesítették, felszerelték rá a tolólapot. Azt ugyan Kovács Gyula falugondnok sem mondja, hogy várja már a havat, de minden bizonnyal könnyebben birkózik majd meg a feladattal.
– A kisebb gépekkel valóban körülményes volt a területek rendben tartása. Ennek a gépnek fülkéje van, fűtéssel, sokkal kényelmesebb. Télen a havat toljuk vele, nyáron fűkaszát akasztunk rá. A községben a kisebb szállításokat is megoldjuk majd vele – jegyezte meg Kovács Gyula.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dal 2014: Cserpes Laura az elődöntő mellett első lemezét is ünnepli

Cserpes Laura a Dal elődöntőjébe jutás mellett a héten első albuma megjelenésének is örülhetett. Tovább olvasom