Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Telefon ˝aranyáron˝ - Trükkös csaló lopta meg a vági nyugdíjast

A férfi telefonos cég munkatársának adta ki magát, így csalta ki a 76 éves nyugdíjas pénzét.

A 76 éves asszony vági otthonába szeptember 2-án délelőtt zörgetett be egy ismeretlen férfi. A családi házba a csukott, de nem zárt kapun keresztül jutott be. Telefonos cég munkatársának adta ki magát és a sértett készülékéért cserébe, készpénzt ajánlott fel.

A gyanútlan asszony élt az idegen ajánlotta lehetőséggel. Amíg szobájában az adminisztrációs feladatokkal foglalta le magát, addig az ismeretlen kis időre magára hagyta, majd a nő készpénzével együtt sietősen távozott a nyugdíjas otthonából.

Az idős sértett készpénzének eltűnését követően tett bejelentést a rendőrkapitányság ügyeletén. Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított az ügyben nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a hozzájuk becsengető ismeretlennek szemben! Otthonukat gondosan zárják be, oda idegent ne engedjenek be! A szolgáltatók képviselőitől kérjék el az igazolványukat! Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül!

A fentiek figyelembevételével idegenek érkezése esetén kellő óvatossággal járjanak el és amennyiben hasonló jellegű bűncselekményt észlelnének, értesítsék soron kívül a legközelebbi rendőri szervet, vagy tárcsázzák a 107, vagy 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Olvasóink írták

 • 3. Megakrieger 2013. szeptember 04. 16:15
  „vannak, akik az olyan híreknek sem tudnak örülni...”
 • 2. Mankapunka 2013. szeptember 04. 16:12
  „Telefonnal mi lett?”
 • 1. ifhorvth 2013. szeptember 04. 15:59
  „Kedves Kisalföld !
  Olyan híreknek örülnénk: Másnap elfogták az elkövetőt. Megvan a néni készpénze.
  Viszont, azért ilyen későn, mert aznap még tizenvalahányt is elfogtak és rács mögé dugtak e rend őrei.
  Ez annak tudható be a 7:1 arány megfordult. Magyarázat : 7 azaz hét darab URH kocsi van szolgálatban a nap 24 órájában.1 azaz egy darab a "pénzbehajtó" ( telefonálás, tilosban parkolás,..)
  Kérdezzük meg csak a soproni Kapitányságot. Miért van hétvégén 1 azaz egy darab URH-s kocsi szolgálatban egy 72 ezres lakosú városban? Na röviden ennyi, és ha már feltudtok mutatni valamit, egye fene engem is megbilincselhettek a Fő téren fényes nappal mint a robogóst. Cserébe elvárom előbb mutassatok fel valamit, de ne középső ujjatokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabika, újra eleven, életvidám kisfiú

Négy hónapja tünetmentes és visszatért a régi életkedve Varga Szabolcsnak. Tovább olvasom