Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Távozik a csornai kórház biztosa

Önálló intézményként működik augusztus elsejétől a csornai önkormányzati óvoda. A képviselő-testület tegnapi ülésén intézkedéseivel az oktatási intézmények állami átadására készült fel.
Közmeghallgatással egybekötött ülést tartott tegnap a csornai képviselő-testület. Szó volt az önkormányzati intézmények átszervezéséről, tervezett fejlesztésekről. A civil szervezetek idei támogatásáról, valamint a Margit Kórházról is.

Önkormányzati döntések: Intézményekről, fejlesztésekről határoztak. Képünkön Kiss Ottó képviselő (Fidesz–KDNP), a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke.
Önkormányzati döntések: Intézményekről, fejlesztésekről határoztak. Képünkön Kiss Ottó képviselő (Fidesz–KDNP), a pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke.

Utoljára számolt be tapasztalatairól a kórház önkormányzati biztosa. Az Integra Consulting Zrt.-vel szerződést bontott a város a kórház állami átvétele miatt. Munkájukról a polgármester megjegyezte, amikor 2008-ban átvették a feladatot, 380 millió forint volt az intézmény adóssága. Önkormányzati támogatással és átszervezésekkel ugyan, de most 100 millió forint körüli, ezért a cég munkájáért köszönet jár – jegyezte meg Turi György. Döntöttek az ülésen a Civil Alap felosztásáról is. 23 civil szervezet nyújtotta be igényét az összesen másfél millió forintra. A támogatásból elsősorban rendezvényeket szerveznek az egyesületek, csoportok, alapítványok.

Napirenden volt a 4-es számú fogorvosi körzet ellátására kiírt pályázat elbírálása is. Mivel nem akadt jelentkező a „fogorvosi székre", újabb pályázat kiírásáról határoztak. Szó volt az önkormányzati köznevelési intézmények átszervezéséről. A testület a várható, január elsejei állami kézbe vétel miatt tárgyalt a kérdésről. Többek között úgy intézkedtek, hogy a napközi otthonos óvoda augusztus elsejével kiválik a Csornai Általános, Művészeti Iskola és Óvoda intézményegységből. Vezetésével Kránitzné Nagy Mártát bízták meg. Turi György azt javasolta, hogy ezek után szüntessék meg a „csonkán" maradt integrált intézményegység csúcsvezetői státusát takarékossági okokból. Indítványa nem kapott többséget.

Az ülésen elfogadta a testület a helyi nemzetiségi önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodást. Nem delegáltak viszont tagot a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás társulási tanácsába. Major András (Fidesz–KDNP) e tisztségről ugyanis lemondott. A képviselők abban maradtak: a következő ülésen visszatérnek a témára. A továbbiakban a Vilmos Park kft. működésével, illetve a tervezett biogázüzemmel kapcsolatban hoztak döntéseket.
A testületi ülés további döntéseire, illetve a közmeghallgatáson felvetettekre visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségvédelmi délutánok Kapuváron

Étel-test-harmónia címmel kezdődnek Kapuváron a Kapuvár Lakosainak Egészségéért Alapítvány által… Tovább olvasom