Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Távoli álláspontok a termál ügyében

Turi György, Csorna polgármestere volt szerdán a Kisalföld vendége. A városvezető a csornai szerkesztőségben telefonon várta a kérdéseket.

Jelzőlámpa Kis-Csornára

Az első kérdező azt tudakolta: szándékoznak-e jelzőlámpát állítani a 85-ös főút kis-csornai szakaszán lévő gyalogátkelőhelyekhez? Turi György a felvetés jogosságát nem vitatta, de mint fogalmazott, meg kell vizsgálni azt, annál is inkább, mivel nem önkormányzati útról van szó.

– Folytatódik az útfelújítás a városban? – szólt az újabb kérdés.

– Felújítandó út bőven van a városban, ezt kár lenne vitatni. Jogos a helyieknek az az igénye, hogy szeretnének jól járható utakon közlekedni
– kezdte válaszát a polgármester. Mondandója további részéből azonban egyértelműen kiderült, hogy mindehhez a pénz hiányzik. Elmondta, hogy folyamatban van a városháza átvizsgálása, s annak befejeztével kapnak tiszta képet az önkormányzat gazdasági helyzetéről. Ám nem éppen optimista a tekintetben, hogy jövőre jelentősebb összeget tudnak költeni az utak rendbetételére.

A csornai polgármester az utakkal kapcsolatban megemlítette, hogy a Liszt Ferenc utca posta melletti szakaszát is a következő esztendő költségvetésének terhére újították fel.

– A József Attila utca forgalma már-már elviselhetetlen, a keskeny utcában száguldozó gépkocsik sárral fröcskölik be a házak falát. Ott lakó olvasónk sürgős intézkedést kért.
Turi György úgy reagált, hogy megoldást kell találni a – tudomása szerint is – régi gondra.

– Néhány évvel ezelőtt arról lehetett hallani, hogy az Erzsébet királyné utca és a Mártírok tere között egy sétálóutcát alakítanak ki. Mi az igazság? – kérdezte olvasónk.

– Jelenleg ez nincs napirenden – hangzott a rövid válasz.
Nem hiányoztak a kérdések közül az örökzöld témák sem: mikor lesznek munkahelyek Csornán? Unom az ingázást... – így a következő telefonáló.

– Rendületlenül azon dolgozunk, hogy mielőbb befektetőt találjunk az ipari parkba, melynek a közművesítése megtörtént, a szilárd burkolatú út építése folyamatban van. Reméljük, hogy ezzel a beruházással vonzóbb lesz a terület a befektetők számára – válaszolt a polgármester.
Aztán következett a másik örökzöld is: melyek a termálfejlesztés legújabb fejleményei?

– Egyeztetünk a német G1 befektetőcsoport képviselőivel. Kaptunk tőlük egy megállapodástervezetet, amit alaposan tanulmányoztunk, majd elkészítettük a mi ajánlatunkat és el is juttattuk hozzájuk. Ezt követően várhatóan a közeli hetekben ismét tárgyalóasztalhoz ülünk – közölte Turi György, aki azt is elárulta, hogy az álláspontok – legalábbis egyelőre – meglehetősen távol vannak egymástól.

– A fiatalok számára mikor lesz szórakozási lehetőség Csornán? – érdeklődött egy helybeli fiatalember.

A városvezető biztató választ adott, hisz fogadóóráján is megkeresték ez ügyben és akkor is azt ígérte, hogy a művelődési központ vezetőivel mindenképpen megoldást fognak találni a fiatalok problémájára.
Azt is megkérdezte az egyik telefonáló, hogy Kis-Csornán tervezik-e játszótér építését?

Turi György – miként az útfelújításokkal kapcsolatban – ezúttal is azt válaszolta, hogy ez is az anyagiaktól függ. Mindenesetre figyelik a pályázatokat, és ha lesz ilyen lehetőség, nem hagyják ki.
Csornának szüksége lenne sportcsarnokra – vetette fel olvasónk, majd azt kérdezte: mekkora hiánnyal vették át a hivatalt? Megjegyezte továbbá, hogy a Toldi utca burkolatát már nyolc-tíz éve meg akarják javítani, de soha sincs rá pénz. Szinte nem lehet rajta közlekedni. Ha nincs pénz a javításra, legalább egy sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki – javasolta.

Turi György úgy vélte, a sebességkorlátozó tábla kihelyezésének nem lesz akadálya. Az út felújítása kapcsán megismételte, hogy a Liszt Ferenc utcát is a jövő év terhére újították fel, de a 2007-es költségvetés készítése során figyelembe veszik a Toldi utcai gondot. A hiányról az átvilágítás után tud pontos adatot mondani, a sportcsarnokkal kapcsolatban pedig kijelentette: csak pályázati pénzből lehetne megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van, ahol a lakossággal, másutt vállalkozóval

Az önkormányzatok minden településen kiemelt figyelmet fordítanak a temetők állapotára. Felújítják a ravatalozókat, utakat építenek és több helyen a világítást is megoldják. Mérgesen az elképzelések megvalósításába a helybeliek is besegítenek, Babóton viszont vállalkozónak adták ki a sírkert fenntartását. Tovább olvasom