Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Tavasztól lehet pályázni a Leader-pénzre

Rábaköz - A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület másfél milliárd forintot nyert az úgynevezett Leader-programban. Az egyesület vezetői szerint a jövő év tavaszától pályázhatnak a vállalkozók és a civilek a meghatározott programok finanszírozására.
– Tavaly szeptemberben kezdtük azt a munkát, melynek eredményeképpen az elmúlt pénteken a rábaközi önkormányzatok, civil szervezetek és a gazdaság szereplői által alakított egyesület megkapta a „Leader" címet. Ezzel másfél milliárd forint pályázati pénz kerül a környék fejlesztésére – mondta Hutflesz Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke. Ez év februárja óta az egyesületet a közszféra harminchárom tagja, huszonöt vállalkozó, harminchárom gazdasági társaság és harmincnyolc civil szervezet alkotja.

Rábaközi civilek és kisvállalkozók a Magyar Vidék Napján a fővárosban, amelyen kihirdették a Leader cím elnyerését. Fotó: Turbók
Rábaközi civilek és kisvállalkozók a Magyar Vidék Napján a fővárosban, amelyen kihirdették a Leader cím elnyerését. Fotó: Turbók

– Az elmúlt egy évben a szervezet kidolgozta azokat a stratégiai célokat, ahol a fejlesztések szükségesek a Rábaközben – tette hozzá Hámori György. Az egyesület elnöke elmondta: a Leader cím elnyerését követően az egyesület vezetése dönt azokról a főbb területekről – többek közt turizmus, egészségmegőrzés –, ahova majdan a vállalkozók és a gazdasági társaságok benyújthatják azokat a pályázatokat, melyek segítségével fejleszthetik szervezetüket, vállalkozásukat. – A konkrét pályázatokat a jövő év tavaszától adhatják be az érdeklődők – mondta az elnök. Hozzátette: a vidékfejlesztésre nemcsak a tagok pályázhatnak, hanem a térségből bárki.

– Az érkezett másfél milliárd forint tizenöt százalékából háromtagú munkacsoportot hozunk létre és működtetünk, amelynek feladata majdan ezen pályázatok segítése lesz – avatott be a szakmai részletekbe Horváth Árpád, a munkaszervezet vezetője. Sietett hozzátenni, a másfél milliárd forint kiosztható részének minimum negyven százalékát a mikro- és kisvállalkozások támogatására kell fordítani.

Olvasóink írták

  • 2. Molnár Nándor 2008. október 05. 23:16
    „A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülethez még biztosan nem pályázhatott. Még a pályázatokat kiíró bizottság sem alkault meg. :-)
    Egyébként ha jól tudom, bármely a csornai illetve a kapuvári kistérségben székhellyel rendelkező vállalkozás és civil szervezet pályázhat majd...”
  • 1. Török Vendelné 2008. október 05. 21:01
    „Én már egyszer pályáztam .Rossz tapasztalataim vannak,

    Szépségszalon ,mint családi vállalkozás .és Bt.is pályázhat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

barbacs.kisalfold.hu

Barbacs - A barbacs.kisalfold.hu – Tóth Lajosné klubvezető szerint – a kis rábaközi falu… Tovább olvasom