Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tavaszi zsongás a sportcsarnokban

A kapuvári térségi szociális ellátó központ fogyatékkal élőknek rendezett megyei találkozót. A több mint száz résztvevő számára szinte a karácsonnyal felérő ünnep volt a minapi kapuvári műsor.
A Nyitott Kapu-vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezésében „Tavaszi zsongás" címmel fogyatékkal élők megyei találkozóját tartották a minap a szociális központban és a kapuvári tornacsarnokban. A találkozón helyi, valamint győri, mosonmagyaróvári, soproni, csornai, nyúli és zsirai intézmények ellátottjai vettek részt.

Az ünnepélyes megnyitó után bemutatkozó műsort adtak a fogyatékkal élők, majd vetélkedtek egymással, számot adva tájékozottságukról és ügyességükről. A rendezvény támogatóinak köszönhetően ajándéktárgyakat is átvehettek a versenyzők. A program teljes egészében a város, a környékbeli vállalkozások és magánszemélyek támogatásából, adományaiból valósulhatott meg. A szociális intézmény dolgozói mellett a lebonyolításban zenészeken, vendéglátósokon, egyetemista önkéntesen kívül a helyi gimnázium tanulói is közreműködtek.

A térségi szociális központ első ízben rendezte meg ezt a programot, melyre több mint száz ellátott érkezett szerte a megyéből. – Sopronban, Győrben több alkalommal volt hasonló megmozdulás, melyek a fogyatékkal élőknek lehetőséget adtak, hogy közösségben szórakozhassanak – mondta Garabné Gulyás Mária, a kapuvári intézmény vezetője. A Nyitott Kapu-Vár nemcsak a járásból, hanem Fertődről és Fertőszentmiklósról is tud fogadni fogyatékkal élőket. Jelenleg 22 ellátottal foglalkoznak a kapuvári intézmény szakemberei, ám a létszám akár 35-re is bővíthető.

– A minapi közösségi rendezvény a résztvevők számára felért egy karácsonnyal. Ez számukra felejthetetlen élmény – fogalmazott a kapuvári intézményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borverseny másodszor Bágyogszováton

A Bágyogszovátért Közhasznú Egyesület idén is megrendezi borversenyét. Tovább olvasom