Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tavaszi ünnepi műsorra készülnek

Svájcban járt nemrégiben a csornai Pántlika néptáncegyüttes. Zürichben a hagyományos magyar bált nyitotta meg a csoport.

A Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola 170 tanulója vizsgázott az első félév tananyagából a napokban. A legkisebbek óráját a szülők is megtekintették. A gyerekek bemutatták a hónapok folyamán megtanult játékokat, táncos lépéseket. A nagyobbak egymás előtt egyenként, párosan, kisebb csoportokban vizsgáztak. A gyakorlati bemutató mellett egy rövid teszttel is bizonyították elméleti tudásukat.

A Pántlika néptáncegyüttes is színes programmal kezdte az évet. Az együttesből hat pár, valamint a Fajkusz Banda a 44. zürichi magyar bálra kapott meghívást. „Szántó Molnár Teca sobori származású egykori szanyi táncos, aki már hosszú évek óta Zürichben él, s az ottani Magyar Ház Alapítvány oszlopos tagja, vezetője, programjainak szervezője, hívta meg a Pántlikát a magyar bálra. Természetesen szívesen tettünk eleget a meghívásnak. Az esti fellépésen kívül délelőtt egy vidám farsangi táncházat, viseletbemutatót, rövid műsort tartottunk a magyar plébánián Zürichben, amelyen nagyon sok magyar család vett részt. Természetesen egy kis kirándulás sem maradhatott ki. Körülnéztünk Zürichben, St. Gallenben, hazafelé pedig megcsodáltuk a Schafhausen-víz- esést" – mondta Lengyel Ágnes, a csornai együttes művészeti vezetője.

A Pántlika és a tánciskola tanulói közben készülnek már újabb műsorukra. Márciusban mutatják be a Tavaszköszöntő című összeállítást, melyben a tavaszi ünnepkör jeles napjait, szokásait láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Messi is ott volt a Széchenyi iskolások farsangján Kapuváron - fotók

Így farsangoltak az iskolások Kapuváron, nézze meg fotóinkon! Tovább olvasom