Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Tavasszal ismét lehet voksolni

Idén tavasszal időközi választást tartanak két rábaközi településen: Csornán és Dörben. A városban egy lemondott önkormányzati képviselő utódját kell megtalálni, a szomszéd községben pedig a teljes elöljáróságot kell megválasztani.
Mint korábban beszámoltunk róla, lemondott mandátumáról dr. Horváth Ciprián csornai önkormányzati képviselő. Ezért a város 8-as számú választókörzetben időközi önkormányzati képviselő-választást kell tartani.
Tehát a csornai 8-as számú választókörzet szavazásra jogosult polgárai idén ismét az urna elé járulhatnak. Borsodi András, a helyi választási bizottság elnöke a Kisalföldnek elmondta: az időközi voksolást április 27. napjára tűzték ki. A bizottsági elnök néhány a választással kapcsolatos tudnivalóval is szolgált. E szerint a választói névjegyzéket február 26-tól március 5-ig közszemlére kell kitenni. A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt február 20. és 28. között kell megküldeni a választópolgároknak. Jelöltet április 4-én délután négy óráig lehet ajánlani és ugyanezen időpontig lehet bejelenteni a választási bizottságnak. A választási kampány április 25-én 24 óráig tart, április 26-án nulla órától április 27-én 19 óráig tilos kampányolni.

Jelöltek híján meghiúsult

Dörben viszont képviselő-testületet és polgármestert kell találni, mivel jelöltek híján meghiúsult a tavaly októberi helyhatósági választás. Horváthné Fenyő Erzsébettől, a helyi választási bizottság elnökétől megtudtuk, a döriek május 11-én adhatják le voksukat. Persze csak abban az esetben, ha ezúttal lesznek olyan helybeliek, akik vállalják a megméretést. Állítólag a potenciális jelöltek körében visszatartó erőként hat, hogy a képviselőknek és a polgármesternek vagyonnyilatkozatot kell készíteniük. Ám a faluból származó információ szerint egyelőre nem is képezi közbeszéd tárgyát az önkormányzati vezetők megválasztása. Talán azt gondolják a falubeliek, hogy május még messze van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adótöbbletükből vagy „bérhikiből fedezik

A legtöbb önkormányzatra nagy terhet ró a közalkalmazottak bérének rendezése után rájuk háruló… Tovább olvasom