Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tavalyi városszépítés

A közelmúltban Kapuváron közgyűlést tartott a helyi városszépítő egyesület.
Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára közgyűlésükön elmondta: egyesületük az alapszabályban és a munkatervben meghatározott keretek között végezte munkáját. Kiemelte, hogy a város lakosaival közös a céljuk. Azon munkálkodnak, hogy szebbé, otthonosabbá tegyék a Rábaköz fővárosát.
Az elmúlt év történései sorából kiemelendő Csiszár Attila könyve, mely a gartai építőközpont jelentős eseményeit szedte csokorba. Elkészült és felavatták a Hansági Gazdasági Vasút történetét megörökítő tárlatot, mely a városházán látható, s közreműködtek a Széchenyi utca – Herceg köz találkozásában lévő kőkereszt restaurálásában is. Folytatódott a Nádasdy park karbantartása, új tornaszereket is kihelyeztek a parkba és az elhasználódott eszközöket kicserélték, illetve megjavították. Az egyesület részt vállalt az egykori várárkot szegélyező kőfal megvilágítását szolgáló díszes lámpatestek helyreállításából. A város iskolái számára rajzversenyt hirdettek „ Kapuvár a jövőben " címmel.
A titkári beszámoló szerint az elmúlt év eseményei közül az ismét a régi helyén pompázó Országzászló emlékmű felavatása is maradandó. Meghirdették továbbá a „ Szép ház, szép környezet " akciót, melynek eredményhirdetése a múlt év decemberében volt.
Boross János egyesületi elnök az idei feladatok közül kiemelte a báró Berg-féle vízi erőmű környékének rendbetételét, s az első világháborúban hősi halált halt kapuváriak emlékét megörökítő könyv kiadását, s továbbra is kiemelt feladatuk – karöltve a Széchenyi-iskolával – a Nádasdy park gondozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sietős hakni a diszkóban

Csak távolról figyelgetjük a kapuvári diszkó mindennapjait, hiába a fények az égen, hiába a lengén… Tovább olvasom