Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Tavalyi áron irtják a szúnyogokat

A társulás szervezésében a Csornai kistérségben lesz szúnyoggyérítés. Tavalyi áron, ha minden jól megy, már a hét elején.


A jövő héten várhatóan Csornán és a környékbeli falvakban is megkezdik a szúnyogok gyérítését. A Csorna térségi önkormányzatok társulásának tanácsa döntött erről csütörtökön. A helyiek szerint éppen ideje. A vállalkozó tavalyi áron végzi el a szolgáltatást, már egyeztetnek a társasággal.

Turi György csornai polgármester, a társulás elnöke érdeklődésünkre elmondta: a társulás vállalta fel a szervezést. Mint kifejtette, azon lesznek, hogy minél előbb megjelenjenek a repülők a Rábaközben. Egyhektárnyi területen 1200 forintért végzik el a beavatkozást, Csornának 840 ezer forintjába kerül mindez.

Kónyban az önkormányzat önállóan, már a hét elejére megrendelte a szúnyoggyérítést, amit a szolgáltató teljesített is. Nem a repülőgépest, hanem a földi, meleg ködös megoldást választották. Aller Imre polgármester szerint érezhető a javulás, de a tömeges kelések miatt szükség lesz további gyérítésre is.

Szilban 175 hektárnyi belterületen permetez majd a repülő, 266 ezer forintért. Lengyel Lajos polgármester úgy fogalmazott, talán még nem elviselhetetlen a rovarok jelenléte, de mindenképpen fontos a gyérítés.
– A temető közelében lévő füzes, vizes területen nagy mennyiségben jelentek meg, a falu többi részén még elviselhetők. Az egyszeri irtás nyilván nem lesz elég, ezért készülünk majd egy második körre is – jegyezte meg a szili polgármester.

Farádon 250 ezer forintot fordítanak a szúnyogokra. Szalai Zoltán polgármester emlékeztetett: tavaly az önkormányzatok kaptak támogatást rá, illetve voltak állami gyérítések is. „Most egyelőre saját forrásból fedezzük a költségeket" – tette hozzá a községvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ad munkát a város

A kapuvári önkormányzat cégeinél a bűvös hatos a nyerő. A Kapukom meghatszorozta, a Kéz-Mű hatvan százalékkal növelte munkatársai létszámát. Tovább olvasom