Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tavaly nem volt a kapuvári térségben halálos közúti baleset

Hetvenhárom százalékos nyomozási eredménnyel és csökkenő közterületi bűncselekmény- számmal zárta a tavalyi évet a Kapuvári Rendőrkapitányság.

A minap tartotta 2009-es évértékelőjét a Kapuvári Rendőrkapitányság. A tájékoztatón elhangzott: a testület nyomozási eredményessége 73,7 százalék volt. Kiemelendő még, hogy az illetékességi területen nem volt halálos közlekedési baleset az elmúlt évben.

– A területünkön ismertté vált bűncselekmények száma 2005-től jobbára változatlan tendenciát mutat, ez tavaly 402 bűncselekmény volt – mondta el a Kisalföldnek Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány. Csökkent – 191-ről 186-ra – a lakosság biztonságérzetét jelentősen befolyásoló cselekmények (többek közt a lopások, lakásbetörések, testi sértések) száma. Az erőszakos, garázda jellegű tettek száma 2008 óta 76 körüli. Az esetek túlnyomó részét a vagyon (180) és a közrend elleni cselekmények teszik ki. A lakásbetörések száma 8-ról 6-ra, a betöréses lopások száma 27-ről 12-re apadt, gépkocsifeltörés, -rablás és személygépkocsi-lopás nem volt. Öt trükkös lopásról számolt be a rendőrkapitány. Elsősorban idősek sérelmére követik el ezeket, noha a helyi rendőrség folyamatosan figyelmezteti a lakosságot.

Tavaly garázdaság 42 volt, a szám évek óta stagnál, ezek általában valamelyik vendéglátóegységhez köthetők. A kábítószeres esetek száma 13-ról 15-re nőtt, ám csökkent (31-ről 29-re) az eljárás alá került személyek száma.

Sajnos tavaly nőtt a fiatalkorú elkövetők száma, míg 2008-ban 9, tavaly 17 tizenévest fogtak a rendőrök. A gyermekkorúak száma tavaly 2, míg 2008-ban 4 volt.

A közlekedési balesetek száma 110-ről 119-re nőtt 2009-ben, ezen belül 71-ről 69-re csökkentek a sérülés nélküli balesetek. Halálos kimenetelű karambol nem volt Kapuváron és környékén tavaly, ám a súlyos kimenetelűek száma 13-ról 19-re, a könnyűeké 22-ről 31-re emelkedett. A ˝lebukott˝ ittas vezetők száma 27-ről 20-ra apadt.

Kiss alezredes hangsúlyozta, a DADA-programban több mint ötszáz embernek, közöttük közel kétszáz diáknak tartottak közlekedési és bűnügyi előadásokat.

– A túlórákra, üzemanyagra a kapuvári városháza több mint egymillió forintot, a környék önkormányzatai pedig másfél millió forintot adtak a kapitányságnak – mondta Kiss alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letöltendő szabadságvesztés a trükkös tolvajoknak

Gyorsan hozott ítéletet a Győri Városi Bíróság a szanyi trükkös tolvajokkal szemben. Háromból ketten… Tovább olvasom