Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Tatarozzák a községi épületeket Szilsárkányban

Stabil költségvetéssel vágott neki az új évnek a szilsárkányi önkormányzat.
 Számos fejlesztésük már most folyamatban van, legnagyobb beruházásuk pedig az óvoda teljes felújítása lehet.

Erdélyi magyar hölgy tett állampolgársági esküt a napokban Szilsárkányban. Az esemény azért is jelentős, mivel a községháza megújult dísztermében kerülhetett sor az ünnepségre. Szalai Miklós polgármester elmondta: Kovác Enikő párjával él községükben. Úgy gondolta, szívében érzett magyarságát hivatalosan, az állampolgársággal is megerősíti.

– Nagyon örülünk természetesen eskütételének, mert ezáltal is gyarapodik falunk – jegyezte meg Szalai Miklós. – Az is jó érzéssel töltött el a rendezvény idején, hogy megszépült, elegáns környezetben kerülhetett erre sor. Sikerült a termet kifestetnünk, lecseréltük a függönyöket, díszesebb, ünnepélyesebb lett a nagyterem. A falon természetesen megmaradt a Závory Zoltán által festett csodás kép.

A szilsárkányi polgármester hozzátette: a díszterem felújítása csak egyike az önkormányzat által 2014-re tervezett beruházásoknak. Ezenkívül ugyanis számos kisebb-nagyobb fejlesztést építettek be költségvetésükbe. A büdzséről a községvezető elmondta: erős, stabil alapokon nyugvó pénzügyi tervet készítettek. A polgármester egyébként tiszteletdíját idén is helyi célokra ajánlotta fel.

– Igyekeztünk a rendelkezésünkre álló forrásokat ésszerűen, gazdaságosan beosztani – fogalmazott. – Kultúrházunkban télen megtörtént már a tető- és ablakcsere, tavasszal szeretnénk a külső tatarozást is elvégezni, bepucolni, beszínezni az épületet. Az idei tervek között még járdaépítés is szerepel a Dózsa György utcában. Rövidesen elkészül az önkéntes tűzoltó-egyesület új szertára. A tűzoltók építtetik részben pályázati, részben önkormányzati támogatással. Helyet kap benne például a garázs is és végre felszereléseiket is megfelelő körülmények között tárolhatják tűzoltóink. Tavasszal, ünnepélyes keretek között adjuk majd át. Jelentős fejlesztés lenne óvodánk teljes körű rekonstrukciója. Pályázatot nyújtottunk be erre a célra, az önrészt beépítettük költségvetésünkbe. Többek között kicserélnénk a nyílászárókat, szigetelnénk a falakat, megújulna a fűtésrendszer.

Szalai Miklós megjegyezte: az orvosi rendelőben is tervezik a tavaly megkezdett korszerűsítés folytatását.

– Ezekre a beruházásokra a forrás rendelkezésre áll. Vannak persze más ötleteink is, hogyan lehetne élhetőbbé, korszerűbbé tenni községünket. Igyekszünk kihasználni az adódó pályázati lehetőségeket. Úgy érzem, anyagi gondjai nem lesznek az önkormányzatnak, bízom benne, hogy sikerül az elképzeléseket meg is valósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár - Az üzem előtt találkoztak az egykori dolgozók - fotók

Tovább olvasom