Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Tartozásért szavazatok?

Az ügyészségen folytatódik az MSZP csornai szervezetének és önkormányzati képviselőjének vitája.

A párt közleménye szerint a tévétulajdonos csornai vállalkozó csaknem félmillió forinttal tartozott Balogh Csabának, s az adósság kifizetésének feltétele az volt, hogy a képviselő a vállalkozó érdekei szerint szavaz a képviselő-testületben. Felmerül a vesztegetés gyanúja.

Két voks négyszázötvenezerért? A párt tudatja: március 31-én a szervezet taggyűlést tartott Csornán. Az egyik napirend keretében Balogh Csaba azt mondta, hogy a helyi tévé pályázatának ügyében kényszerhelyzetben volt. Ők gondozták ugyanis M. Ferenc kertjeit, de a 2010-es munkákról szóló 450 ezer forintos számlájukat a vállalkozó nem fizette ki.

– Ezért megállapodott vele, hogy két őt érintő önkormányzati ügyben – Bartók Béla utcai telekügy és a helyi tévé „nyilvánosságpályázatára" beadott csaknem 50 milliós ajánlata – M. érdeke szerint fog szavazni. Viszonzásul M. Ferenc kifizeti a tavalyi számlájukat – fogalmaz a párt elnöksége.

– Elfogadhatatlannak tartjuk és elutasítjuk, hogy önkormányzati ügyeket így döntsenek el. Mivel megerősítve látjuk korábbi álláspontunkat, hogy Balogh Csaba saját anyagi érdekei szerint szavaz az önkormányzatban, ezért újra határozottan felszólítjuk, hogy az MSZP-től kapott listás képviselői mandátumáról és minden választott tisztségéről azonnal mondjon le. Tetteitől és megnyilatkozásaitól elhatároljuk magunkat, azokkal semmilyen közösséget nem vállalunk.

Megérkezett a feljelentés az ügyészségre.
A csornai szocialisták az MSZP megyei szervezeténél kezdeményeztek fegyelmi eljárást Balogh Csaba ellen. A Győri Városi Ügyészségen pedig feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, a szavazás körülményei miatt. Véleményük szerint a hatóság feladata lesz a történtek minősítése és az elkövetők kilétének felderítése. A Kisalföld által megkérdezett jogi szakértő szerint, mivel Balogh Csaba önkormányzati képviselő, hivatalos személy, a Btk. 250. paragrafusában szabályozott vesztegetés alapos gyanúja lehet a nyomozás fő iránya.

A Győri Városi Ügyészség vezetőügyésze, dr. Takács Róbert érdeklődésünkre elmondta: az MSZP feljelentése valóban megérkezett.

Az ügyészségnek három napja van arra, hogy eldöntse: nyomozást indítanak, feljelentéskiegészítést rendelnek el vagy elutasítják a beadványt.

Balogh Csaba megkeresésünkre nem kívánt reagálni pártja közleményére.

„Valaki valótlanságot állít". A pártközleményben nevesített Molnár Ferenc, a Molnár TV kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: egyelőre csak az MSZP rövid közleményének tartalmát ismeri. Éppen ezért a személyét érintő állításokról nem akart nyilatkozni. Annyit hozzátett: „Az biztos, hogy valaki valótlanságot állít: vagy a közlemény írója, vagy a benne említett személy." Számára az a kérdés, ki volt az.

Közel ötvenmilliós szerződés. A csornai képviselő-testület az önkormányzati munka nyilvánosságának biztosítására írt ki pályázatot. Az egyetlen jelentkező a Molnár TV kft. volt. Négyéves időszakra közel ötvenmillió forintos szerződésről van szó. A testület többször tárgyalta az ügyet, legutóbb aztán meg is szavazták. A tizenkét tagú testület titkosan szavazott. Az öt „koronás" képviselő nem vett részt a voksolásban, mert szerintük túl magas a havi 941 ezer forintos szolgáltatási díj. Heten szavaztak tehát, a hat Fidesz–KDNP-s és az egy MSZP-s. Mindannyian egyetértettek a szerződés részleteivel.

Balogh Csaba – A szocialisták szerint a kertészkedés és a szavazás között összefüggés lehet. Már az ügyészség vizsgálódik. forrás: www.baloghcsaba.hu
Balogh Csaba – A szocialisták szerint a kertészkedés és a szavazás között összefüggés lehet. Már az ügyészség vizsgálódik. forrás: www.baloghcsaba.hu

Olvasóink írták

 • 13. sorok_közt 2011. április 15. 19:18
  „Köszönet a gyors intézkedésért. A Vaslemezt 24 órán belül megigatították, igaz a betonkörnyezete továbbra is gödrös. Az igazi megoldásra gondolom nincs pénz. Ez is valami.”
 • 12. Goldman 2011. április 15. 09:28
  „sorok_közt: illusztráld...linkeljen be mindenki, hogy mit lehetne a médián túl megcsinálni.”
 • 11. sorok_közt 2011. április 14. 21:47
  „A Polgármesteri Hivatal főejáratával szemben, a Premontrei Templom bejáratánál a kerékpárúton évek óta, hangsúlyozom évek óta hangsúlyozom évek óta ki van fordulva a helyéről az ott levő vas áthidaló. Abszolút balesetveszélyes.Ez nem tűnik fel a műszaki osztálynak? Nem lenne fontosabb mégiscsak az utak rendbetételére költeni a pénzt? Legközelebb fényképpel illusztrálom a főoldalon.”
 • 10. sziszifusz 2011. április 13. 06:36
  „Az MN és az MH a legjobb -minden más újságot/ pl. közlönyök/ helyettesítenek.A hir Tv. egészen más- ott a hírolvasó mellet van egy bábu és amint bal v.libsi hír következik rúg-köp-üt egyet a bábuba -útmutatásul!A Kisalföld ehhez képest lapos bulvár.”
 • 9. tomhagen 2011. április 12. 17:23
  „1.

  Járasd helyette a Magyar Nemzetet ( v. Hírlapot ). Köttesd ki az összes TV adót, csak a HIR TV-t hagyd meg. Nem fogsz csalódni...., boldog ember leszel, meglátod.

  Ui: Nem, nem vagyok komcsi....”
 • 8. embertelen 2011. április 12. 10:47
  „Látom, hogy Papp Jóska levetette, amit róla írtam. Hajrá Csabi!”
 • 7. janika 2011. április 12. 10:37
  „No és mi jót fog teremni az a fa amelyet ültet? Hogy,hogy nem szegfűt ültet?- az már uncsi?”
 • 6. sziszifusz 2011. április 12. 10:03
  „Az egész nevetséges,szánalmas.
  Fogalomzavarok- nyilvánosság biztosítása:ha érdeke, mert a nézők kíváncsiak rá annyit közvetít amennyit akar,
  ha műsort ad - tehát szerkeszt- akkor ez üzlet -műsort rendelek!/nincs szer
  kesztője -szakmai ethosza -elfogadottsága-ez ma még luxus!/
  ha politikus szerkeszt műsort -az csak egy korábbi és sajna mai korra hajaz
  és nevetséges -már aki felfogja!
  Az egész katyvasz meg arra jó- lásd még kétharmaddal sem módosított pártfinanszírozást-lehessen úgymond becsületes üzletembereknek becsületes üzletet kötni!Majd hazafiúnak és lokálpatriótának festeni magát-meg szociálisan érzékeny hívő léleknek-vagy baloldali elkötelezettnek.A liberális most kiiktattatott-lásd. még kisgazda vagy miépes,most folyamatban jobbikos- az erősek és az én butaságom által!
  Nem az ötvenmillió sok - az egy forint is az!-úgy és arra amit mondanak!
  Vagy írják folyamatosan ki -" a műsorra" -fizetett hirdetés!
  Ami demokráciát kijárt lelkeknek - nevetséges!
  Az szavazatvásárlás ismert - már a cserépszavazás idején ismert volt - az egészséges demokráciákban -lejjebb nincs!A betegekben v. az éppen most feljavítottban lépcső abban,hogy legyen valaki az ember!”
 • 5. Goldman 2011. április 12. 09:22
  „Korrupció, vesztegetés, zsarolás”
 • 4. taryt 2011. április 12. 09:21
  „Ja, és Oltob, miért írod a Fidesz számlájára az ötvenmilliós szerződést?”
 • 3. merzsebet 2011. április 12. 08:59
  „oltob miről beszélsz?Itt egy pártról ,annak képviselőjéről és egy ügyfélről van szó, aki nem fizetett a cikk szerint!.Ki hergel kit?Akkor neked mostantól csak a magazin jár?”
 • 2. taryt 2011. április 12. 08:53
  „Oltob, szerintem inkább a Fidesz hergelte itt Csornán maga ellen a jónépet az elmúlt pár hónapban. Ez a cikk meg nem is az 50 millióról szól, inkább arról, hogy Csornán a helyi politika szintje már nem nagyon tud süllyedni.”
 • 1. oltob 2011. április 12. 08:44
  „Hányszor kell még megírni az újságban, hogy 50 millióért elfogadták a tv szerződést????? Ez már vicc.. Ennyire a Fidesz ellen hergelni a népet... Ennyit a kisalföldről...... Le is mondtam az előfizetésem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos hídbontás - Elvitték a Kis-Rába hidat Kapuvárról - Galéria

Daru emelte le a betondarabokat a vasszerkezetről hétfőn. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom