Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Tartályos tűzoltókocsit ért a sok rossz vas

Rossz vasból vásároltak járművet maguknak a szanyi önkéntes tűzoltók. Az egyesület tagjai tavaly és tavalyelőtt is összegyűjtötték a helyiektől a fémhulladékot, az érte kapott pénzt pedig félretették.

Régi tervüket váltották valóra a szanyi önkéntes tűzoltó-egyesület tagjai, amikor megvették az 1978-as Steier típusú, víztartályos tűzoltókocsit. Egészen Ausztriáig mentek el érte, 6 ezer euróba került.

Tóth Imre, az egyesület elnöke elmondta: két vasgyűjtés során 2,5 millió forinttal gazdagodtak az önkéntesek. Az elmúlt hónapokban rendszeresen figyelték a hirdetéseket, mígnem a napokban útra keltek. Ausztriában találták meg a számukra megfelelőt. A Steier jó állapotú, 30 ezer kilométert futott mindössze. A tűzoltók maradék pénzükből helyezik forgalomba.

Vasat gyűjtöttek, hirdetéseket olvastak, megvették és hazahozták új járművüket a szanyi tűzoltók.
Vasat gyűjtöttek, hirdetéseket olvastak, megvették és hazahozták új járművüket a szanyi tűzoltók.

– Le kell vizsgáztatni, hogy itthon is üzembe helyezhessük – jegyezte meg Tóth Imre. – A jármű vezetéséhez több tagtársunknak is van jogosítványa, a kezelő személyzetnek rövidesen megtartjuk a szükséges képzést.

A szanyi tűzoltók eddig egy Ford típusú autót használtak, aminek viszont nem volt tartálya. Fontos pedig, hogy megfelelő felszerelésük legyen, hiszen gyakran avatkoznak be éles helyzetben is. Tavaly például három tűzesetnél is közreműködtek és műszaki mentésük is volt.

– Igyekszünk karbantartani kocsinkat, bár bízunk benne, hogy ritkán kell használnunk. Ha viszont szükség van rá, akkor kifogástalan állapotú lesz. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a jármű vásárlásához. Támogatóinknak és azoknak a szanyi családoknak, akik vashulladékukkal segítették elképzeléseink megvalósítását – tette hozzá Tóth Imre, az egyesület elnöke.

Olvasóink írták

  • 2. fatuja 2013. február 14. 07:54
    „Öröm ilyen cikkeket olvasni! Ügyesek voltak!”
  • 1. bakke 2013. február 11. 18:04
    „zsír, gratula :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor báloztak a rábaközi lovasok

Nagy érdeklődés mellett ünnepelte tavalyi évét a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület. Tovább olvasom