Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Tartalékaik is kellenek a talpon maradáshoz

Ha fejlesztünk is, csak pályázati támogatásból tehetjük, saját forrásunk ugyanis nincs beruházásra – mondja Kenesei Ferenc, Bodonhely polgármestere. Leginkább a régi iskolaépülettel kellene kezdeniük valamit.

Szolid, anyagiakban nem bővelkedő esztendő elé néz a bodonhelyi önkormányzat. Kenesei Ferenc polgármester a költségvetést firtató kérdésünkre elmondta: a korábbi években félretett tartalékot élik majd fel. A spórolt pénzt is betervezték ugyanis az idei kiadások közé. A fontosabb feladatok közül az egykori iskolai épület sorsának megoldását említette a községvezető.

– Azt már most látjuk, hogy a falu működtetése, az elengedhetetlen feladatok finanszírozása felemészti minden saját forrásunkat – fogalmazott Kenesei Ferenc. – Év végéig azért kitartunk, de komoly beruházásra nem gondolhatunk. Persze, ha számunkra megfelelő pályázati kiírások lesznek, akkor az önrészt megpróbáljuk biztosítani. Bízom benne, hogy a hozzánk hasonló kistelepülések is kapnak lehetőséget és fejlesztésekre támogatást. Feladat persze nálunk is van.

Kenesei Ferenc polgármester
Kenesei Ferenc polgármester


Korábban elkezdtük a járdák felújítását, építését, amit szeretnénk folytatni idén is. Az orvosi rendelőnél akad még tennivaló. Kisebb átalakításra lesz szükség, hogy az esőtől, a beázástól megvédjük a teraszt. A régi iskolaépület viszont okoz fejtörést az önkormányzatnak.
Évszázados épületről van szó, melyet eredetileg iskolaként hasznosítottak, de aztán ott kapott helyet a posta is. Ma már csak a könyvtár működik a falak között, de annak elköltöztetése is napirenden van. Az ingatlan állaga egyre romlik, nincs díszére a faluközpontnak.

– Egyelőre nem is tudunk mit kezdeni vele – jegyezte meg Bodonhely polgármestere. – A bontás lenne a legcélszerűbb, önerőből képtelenek lennénk felújíttatni, átalakíttatni. Ha egy jó pályázatra akadnánk, lenne esély a megmentésére. Egyelőre az a biztos, hogy muszáj megoldást találnunk a sorsára, mert így már sokáig nem maradhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétperces riasztási gyakorlat Cirákon

Február 26-án, csütörtökön reggel kilenc órakor kezdődik a gyakorlat. Tovább olvasom