Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Társulnak az emelt szintű orvosi ellátásért

Kapuvár és még hét település társulást hoz létre az emelt szintű járóbeteg-ellátás pályázati pénzeinek lehívására.

A társulás az egészségügyi beruházások befejezéséig működhet. Kapuvárra nyolcszázmillió forintot várnak.

Kapuváron tartotta második ülését nyolc önkormányzat vezetője. A vendéglátókon kívül Zirc, Várpalota, Sárvár, Bonyhád, Siklós, Pásztó és Szikszó képviselői voltak jelen. A plénum egy társulás létrehozását tűzte ki célul, melynek feladataként az emelt szintű járóbeteg-ellátás kiépítésére elnyerhető pályázati pénzek lehívását és az érdekvédelmet jelölték meg.

A tárgyaláson részt vevő Vancsura Miklós egészségügyi szakértő szerint a társult települések együtt erősebb érdekképviseletet mutathatnak föl a júniusban kiírandó pályázatok érdekében. – Az emelt szintű járóbeteg-ellátás létrehozására mintegy 6,4 milliárd forintot hívhatnak le az önkormányzatok – mondta a szakértő. A társult önkormányzatok nemcsak pályázataikat hangolhatják össze, de a szakmai munkában is segítséget nyújthatnak egymásnak. Vancsura Miklós kijelentette: a nyolc kisvárosban minimálisan is 250–300 ezer ellátandóról van szó, érdekeiket így már nehéz lesz figyelmen kívül hagyni.

– Kell ez a társulás, mert külön-külön nincs erőnk érdekeink védelmére – mondta a kapuvári delegációt vezető Németh Cs. Gábor alpolgármester.

A kiemelt járóbeteg-ellátó centrum kapuvári kialakítására nyolcszázmillió forint pályázati pénzt várnak a Rábaközbe. Ennek önkormányzati önrésze is közel nyolcvanmillió forint lesz, ám ezt az összeget a helyi vezetés mindenképpen elő akarja teremteni, hiszen az aktív ellátás megszűnte után ez az ellátási forma javíthatja a környékbeli egészségügyet. A pénzből olyan műszerparkra is kerül, ami már kiválthat több kórházi beutalást is. – A beruházás – amennyiben sikeres lesz a pályázat, amire minden esélyünk megvan – 2009-re valósulhat meg – mondta Németh Cs. Gábor.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas hétvége

A vasárnapi közlekedési balesetek egy súlyos sérültje mellett több betörés is volt Beled környékén. Vicán berúgott a betörő, Beledben feltörték a malmot. Kapuváron előkerült egy fegyver. Tovább olvasom