Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Társasházi tűzoltógyakrlat

Társasházi gyakorlat: A kapuvári tűzoltóság az idén nagy hangsúlyt fektet a társasházak tűzvédelmére. Ennek érdekében a napokban összehívják a társasházak közös képviselőit, ahol a tűzvédelem és megelőzés fontos fel
adatairól tájékoztatják őket.
A felkészülés folyamán a tűzoltók egy, a civilek számára is látványos társasházi gyakorlatot is tartottak a kapuvári „fehér ház" környékén. – Egy létrás és egy lakásból történő mentést gyakoroltak a kollégáim – mondta Németh Szabolcs tűzoltó százados.

Fotó: Turbók Attila
Fotó: Turbók Attila

A gyakorlat során a kapuvári tűzoltók jól vizsgáztak, a százados azonban hozzátette, a helyi tűzoltóság létrás autója – bár alkalmas a feladatra – némileg elavult technikát képvisel, cseréje aktuális lenne.

Olvasóink írták

  • 1. Várkonyi Gábor 2008. március 20. 20:18
    „Ha jól tudom, akkor társasházak tűzvédelmi szabályzatában meg van fogalmazva, hogy olyan épületek, mely lépcsőházakkal láncolatot alakítanak, kötelezően minden 2. lépcsőház tetőfeljáróját szabadon (és nyitva) kell hagyni az esetleges menekülési útvonal céljából. Ennek ellenére a Győri úti lakótelep házsorában minden 2. lépcsőház tetőfeljárója be van falazva, a meglévőkön pedig lakat van... Egy esetleges 2.-3. emeleti lépcsőház- / lakás tűznél a fent lakók csak a tetőre tudnának menekülni, de esélytelenül az előbb leírtak miatt! Hiába a tűzoltóság felkészültsége, mikor az előírásokat sokan nem tartják be!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasútvonal: Tizenkét hónap telt el személyszállítás nélkül

Csorna–Szany - Egy éve ideiglenesen megszűnt a személyforgalom a Csorna–Pápa… Tovább olvasom