Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Társasházak elfogadható helyzetben

Általában stabil a kapuvári társasházak pénzügyi helyzete. Vagyonuk zömét az épületek külső felújítása, valamint a lapos tetők szigetelésének állandó javítása emészti fel.
illusztráció
Az egyik legfiatalabb társasház a Győri úti „kifliház". Közös képviselője, Tollár Regina a száz lakás több mint háromszáz lakójának képviseletét látja el. Elmondása szerint évente közel hárommillió forintból gazdálkodnak, ez zömmel a lakók által befizetett közös költségből jön össze. A kiadások között a legnagyobb tétel a múlt évi tetőfelújítás volt, amelyre több mint másfél millió forintot költöttek. A megtakarításaikról szólva Tollár Regina elmondta, már tizennyolc éve gyűjtik a pénzt, így több milliót sikerült félretenni a felújítási munkákra.

Ézsöl Mária közös képviselő egy másik „kifliház" negyven lakásbeli lakóit képviseli, így költségvetésük arányaiban szerényebb. A pénz zömét a ház tetőszigetelésének felújítása vitte el. Tavaly egymillió forintot költöttek a kaputelefon-rendszerre, a közeljövőben tervezik a ház külső felújítását. Ézsöl Mária kiemelte: a kezelési költség elviszi az alacsony kamatokból keletkező nyereséget.

Horváth József a Gesztenye sori társasház, a „fehér ház" egy részének közös képviselője. A húsz lakás lakóinak befizetéséből évente majdnem négyszázezer forint folyik be a közös kasszába. A házrész működtetésére ennek tíz százalékát fordítják. Legnagyobb gondjuknak a tetőszigetelés állandó javítását tartja. Az évente elvégzendő felújítási munkák költségvetésük nyolcvan százalékát teszik ki, pár százezres megtakarításukat állampapírban tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A piac sztrájk miatt elmaradt

Háborognak a csornai „használt cikkes” romák a piacon uralkodó állapotok miatt.… Tovább olvasom