Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tárnokréti: önerős fejlesztések és pályázati sikerek

Elhunyt a falu támogatója, Sokorai István vegyészmérnök, aki tavaly egymillió forintot ajánlott fel az önkormányzatnak.
Saját erős és pályázatokkal támogatott beruházásokon van túl a tárnokréti önkormányzat. Jankovits Ferencné polgármester temetői fejlesztésekről, útépítésről számolt be.

A tárnokréti önkormányzat több fejlesztésen is túl van már, de a község első embere arról tájékoztatott, Tárnokréti előtt további feladatok is állnak. Ilyen például a ravatalozó és a tájház felújítása. A közelmúltban saját forrásból újították fel a Cakóházára vezető mezőgazdasági utat, ily módon építettek utat a temetőben és helyeztek ki kandelábereket.

– Ezáltal a sírkert megvilágítása is megoldódott – kezdett bele a fejlesztések felsorolásába Jankovits Ferencné polgármester. – Folyamatban van még a hangszórók beszerzése és felszerelése, hogy szükség esetén a hangosítás is használható legyen. Ezzel tulajdonképpen elkezdődött a temető, illetve a ravatalozó épületének felújítása.

Pályázunk a tetőszerkezet javítására, valamint a külső és belső vakolásra, burkolásra és festésre. Ezzel kapcsolatban az elbírálásra július végén számítunk. A ravatalozó nyílászáróit már sikerült kicserélnünk vállalkozói támogatással. A győri Intertech kft.-nek van falunkból származó alkalmazottja és Czakó Ernő, a tulajdonos úgy döntött, segíti községünket. A cég ingyen készítette el és szerelte be a nyílászárókat.

A temetőben utat építettek és kandelábereket szereltek fel saját forrásból.
A temetőben utat építettek és kandelábereket szereltek fel saját forrásból.


Felajánlását köszönjük, nagyon jól jött a segítség, közel félmillió forintot tudtunk így megspórolni – fogalmazott Jankovits Ferencné.

Hozzátette: több pályázaton már sikerrel szerepeltek a közelmúltban. 977 ezer forint támogatást nyertek rendezvénysátor beszerzésére. Négy évvel ezelőtt már vásároltak egy hasonló méretűt, most a kettőt együtt is használhatják, és bérbeadásukkal bevétele is lehet az önkormányzatnak. Szintén pályázati támogatással újítják fel a tájházukat a tárnokrétiek.

Csaknem hatmillió forintot kaptak erre a célra. Lecserélik a tetőt, a nyílászárókat, elvégzik a külső és belső tatarozást, rendezik az udvart is. Ezzel a beruházással szépülhet a faluközpont és elődeik eszközeit, tárgyait méltó helyen őrizhetik és mutathatják be.

Rendezvényszervezésre is pályázaton szereztek forrást. Hagyomány már, hogy Tárnokréti, Cakóháza, Rábcakapi és Markotabödöge közösen rendezi meg az apák napját, ami egyfajta falunap is. A támogatásnak köszönhetően ismét Tárnokréti lesz a házigazda, és a megítélt több mint egymillió forintból gazdag programot állíthatnak össze.

– Sajnos egy rossz hír is érkezett a községbe. Elhunyt falunk nagylelkű támogatója. Tárnokréti szülötte, Sokorai István vegyészmérnök tavaly egymillió forintot ajánlott fel az önkormányzatnak. Adományából a felsorolt pályázatok önrészét biztosítjuk. Hálával gondolunk rá és megőrizzük emlékét szeretett szülőfalujában – jegyezte meg Jankovits Ferencné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: fotópályázat

A Martincsevics Károly Városi Könyvtár fotópályázatot hirdet gyermek (8–14 éves), ifjúsági… Tovább olvasom