Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Tárgyalnak még a szélerőművesekkel

A város képviselő-testületének hétfői ülésén tárgyaltak volna a szélerőműpark telepítésének lehetőségéről. A témát azonban levették a napirendről.
Turi György polgármester indoklásában elmondta: a befektető cégtől kérték, hogy vegyenek részt közérdekű kötelezettségvállalásban. Azaz valamilyen közcélra ajánljanak fel támogatást. A válaszban azonban a beruházó leszögezte: akkor tudnának közérdekű kötelezettségvállalást teljesíteni, ha az önkormányzatnál megszűnne a helyi iparűzési adó.

„Felmerült a tárgyalások során, hogy az önkormányzat esetleg tulajdonostársként venne részt az egyik szélerőmű létesítésében. Bár ez nehéz lenne, hiszen egy-egy erőmű megvalósítása több mint egymilliárd forintot igényel. Jelezték azonban, ha ehhez ragaszkodunk, akkor osztalékot is kapnánk a nyereségből, tehát ne várjuk még azt is, hogy közérdekű kötelezettségvállalás címen is anyagi előnyökhöz jusson a város. Harmadik indokuk az volt, hogy csak akkor tudnának vállalást tenni, ha már működik a szélerőmű” – tájékoztatott Turi György.

A polgármester hozzátette: a tárgyalásokat folytatják, megvárva akár a törvényi változásokat is.

Olvasóink írták

  • 1. Moo 2011. október 29. 16:44
    „Tisztelt Szerkesztőség!

    Legalább egy helyen szerepelhetne, hogy melyik városról van szó! Megtisztelhetnék az olvasókat egy kicsit pontosabb fogalmazással!

    Köszönöm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szanyi önkormányzat hasznosítja az üres állomást

Egyre több diák utazik a Csorna–Pápa vasútvonalon. Bár vannak még javítanivalók, a járatok… Tovább olvasom