Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Tárgyalnak a leendő intézményvezetővel

Csorna - A csornai polgármester szerint a Szociális és Gyermekjóléti Központ új vezetője, miután belátta, hogy nehéz feladatot vállalt, nem tehetett mást, mint lemondott tisztségéről. Az ellenzéki képviselő politikai döntésről beszélt a Kisalföldnek.
Egyelőre megbízott vezető nélkül működik a csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ. A november elsején kinevezett Sevelláné Czinder Katalin lemondott, utódját keresik- számolt be a Kisalföld az esetről. A város polgármestere szerint noha nehéz helyzetbe kerültek, Sevelláné korrektül járt el.

Turi György a Kisalföld érdeklődésére elmondta: Sevelláné Czinder Katalin rendelkezett a megfelelő végzettségekkel és bíztak benne, hogy megállja a helyét.

– Nyilván szembesült vele, milyen nagy feladat egy ekkora intézményt vezetni – fejtette ki a városvezető. – Noha nagyon nehéz helyzet elé állította az önkormányzatot, személy szerint úgy ítélem meg, hogy a lehető legkorrektebb megoldást választotta. Még mindig jobb ugyanis, ha két hét után lemond, mint ha például féléves huzavona vagy próbálkozás után látja be, hogy nem tudja ellátni a teendőket. Ez ugyanis nem tett volna jót az intézmény működésének. Emberi hiba, hogy előtte nem mérte fel eléggé, mi vár rá.

A polgármester elmondta: tárgyalnak arról, hogy ki legyen az intézmény megbízott vezetője. Megbízatása az újabb vezetői pályázat elbírálásáig szólna, személyéről a jövő hétfői képviselő-testületi ülésen döntenek. A Szociális és Gyermekjóléti Központ felügyeletét addig a polgármesteri hivatal illetékes osztályának munkatársai látják el.

Papp Imre szocialista önkormányzati képviselő már a testület októberi ülésén is úgy vélekedett, hogy a vezetőváltás politikai döntés. Állítását ma is fenntartja.

– Most is meggyőződésem, hogy korábban Kovácsné Varga Ildikó leváltása politikai döntés volt. Szakmai oka ugyanis menesztésének nem lehetett, hiszen gyakorlott, tapasztalt szakember és vezető – jegyezte meg Papp Imre. – Az intézmény Kovácsné irányítása alatt jól működött. Igaz, hogy még nem rendelkezik a pályázatban megjelölt szociális alapvégzettséggel, de rövidesen befejezi tanulmányait és megszerzi a szükséges oklevelet. Ráadásul utódja jóval gyengébb pályázatot nyújtott be, ezért kinevezését nem tudom mással magyarázni, mint politikai okokkal. Hogy miért mondott le két hét után, nem tudom. Nyilván szembesült olyan feladatokkal, melyek akár politikaiak, akár szakmaiak is lehetnek, de megoldásukat nem tudta vállalni. Ez esetben pedig a legtisztességesebb lépés az, ha távozik a vezető.

Papp Imre arról, hogy információk szerint Kovácsné Varga Ildikóval tárgyal a városvezetés, úgy vélekedett: kényszerpályán vannak.
– A Szociális és Gyermekjóléti Központ három hete gyakorlatilag vezető nélkül van. Ez az állapot veszélyezteti az intézmény működését, a normatívák lehívását. Azt hiszem, ha a város vezetői Kovácsné Varga Ildikóval tárgyalnak, azt nem jószántukból teszik, hanem kényszerből – tette hozzá.

A központ lemondott vezetője, Sevelláné Czinder Katalin továbbra sem kívánta döntését kommentálni a Kisalföld érdeklődésére.

Kovácsné Varga Ildikótól azt kérdeztük, ha a város vezetői felkérik az intézmény vezetésére, vállalja-e, és ha igen, milyen feltételekkel. „Nem szeretnék erre a kérdésre jelen pillanatban válaszolni" – reagált Kovácsné Varga Ildikó.

Kistérségi feladatok

A Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője negyven ember munkáját irányítja. Az intézményhez tartozik többek között a szociális étkeztetés, a városi bölcsőde, az idősek otthona, a családsegítő szolgálat. Munkatársai kistérségi feladatokat is ellátnak.


Olvasóink írták

  • 2. Putyilov 2008. november 19. 21:14
    „Én biztos sz@rban hagynám azokat,akik ellenem tettek bármit is.
    De különbözünk.”
  • 1. kackac 2008. november 19. 15:19
    „Szőke nő a vibrátornak:
    - Ne remegj! Nekem is te vagy az első.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs főállású patikus

Olvasói SMS - Tisztelt önkormányzat! Miért kell Egyed község lakóinak este sötétben patikába járni… Tovább olvasom