Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tárgyalnak a befektetőkkel

Kapuvár két földterületet, összesen mintegy hat hektárt apportál abba a gazdasági társaságba, amely az Anna Egészség Park Kapuvár elnevezésű projektet készíti elő és dolgozza ki.
Képviselő-testületi döntés értelmében szántó- és erdőterületeket apportál a kapuvári önkormányzat abba a kft.-be, amely a város egészségturisztikai programját hivatott előkészíteni. A település vezetői ezzel a döntéssel azt fejezték ki, hogy támogatják a projekt megvalósítását, sőt, részt is kívánnak venni benne. Annál is inkább, mivel döntésükkel egyszerre tulajdonosi jogokat is kapnak a társaságban, ami egyfajta garancia is lehet az elképzelések megvalósulására.

– Az önkormányzat azon van, hogy ez a nagyberuházás megvalósuljon és ehhez 550 forintos négyzetméteráron apportáljuk ezt a több mint hathektáros önkormányzati ingatlant – mondta el a Kisalföldnek Kóczán Zoltán, a képviselő-testület városfejlesztési bizottságának elnöke.
– Tudni kell azt is, hogy a leendő egészségturisztikai park melletti területeket az önkormányzat már korábban opciós joggal látta el,

vagyis alkalomadtán élhet elővásárlási jogával. A helyszín Kapuvár nyugati végén, Vitnyéd felé, a főút jobb oldalán található. Volt szó arról, hogy a termálkutunkat is bevisszük a társaságba, de erről végül nem született döntés. A termálvizet ugyanis a befektetők rendelkezésére bocsátjuk, persze nem teljes kizárólagossággal.

A kapuvári képviselők felhatalmazták a polgármestert, hogy a bizottsági elnökökkel és a jegyzővel együtt vegye fel a kapcsolatot a befektetőkkel és ismerjék meg egymás szándékait. Információk szerint már külföldi beruházók, illetve bankok, pénzintézetek is érdeklődtek a projekt iránt. Az Anna Egészség Park Kapuvár több milliárd forintos beruházás lenne, az előkészítő kft. vezetői jelenleg is tárgyalásban vannak, éppen ezért azt kérték: térjünk vissza később a témára, és akkor már konkrétumokkal is tudnak szolgálni, illetve akár a befektető is elmondhatja elképzeléseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi hagyományt élesztettek újra

Nem elég a háromszázhatvanöt napból egyszer odafigyelni a természetre – hangzott el vasárnap… Tovább olvasom