Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Tanulni kell az Európai Uniót is

Hat település kilenc csapatában negyvenöt rábaközi általános iskolás vetélkedett hétfőn Szilban, a polgármesteri hivatal épületében. A verseny témája az Európai Unió volt.
Verseny közben: A tanulók eredményesen dolgoztak.
Hat rábaközi település általános iskolásai hétfőn Szilban az Európai Unió nemzeteinek történelméből, földrajzából versengtek. A vetélkedő megrendezéséhez szükséges pénzt a megyei közoktatási alapítvány pályázatán nyerték.

– Amikor a pályázatot elkészítettük, azt gondoltuk, hogy mivel rövidesen belépünk az Európai Unióba, nem árt, ha a gyerekek tájékozódnak a fontos eseményről és egyáltalán magáról az unióról, hisz erről a tananyagban kevés tudnivaló található. A pedagógusoktól függ, hogy mennyit „lopnak" be egy-egy órára a témáról – tudatta Náray Lajosné, a házigazda iskola igazgatója, hozzátéve, hogy a versenyző gyerekek az uniós tagországok földrajzáról, történelméről, gazdaságáról, kultúrájáról adtak számot, bizonyítva tájékozottságukat.

Náray Lajosné elmondta: a résztvevők mindegyike emléktárggyal térhetett haza, de a legfontosabb az, hogy a tanulók együtt lehettek, barátkoztak, jól érezték magukat.

A rendezvényt Fluckné Bálint Lívia, a vendéglátó iskola tanára – egyben EU-szakértő – szervezte, és a szili önkormányzat mellett helyi cégek, intézmények is támogatták. A versenyen a beledi, a farádi, a rábacsanaki, a rábapordányi, a szili általános iskola, valamint a csornai II. Rákóczi katolikus iskola diákjai vettek részt. A csornai, a rábapordányi és a szili intézmény két-két csapattal képviseltette magát. Az eredményhirdetéskor pedig kiderült, hogy az első és második helyet a szili csapatok szerezték meg, harmadik lett a Farád, negyedik a csornai II. Rákóczi gárdája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarítják a Rába-medert

A vízügyi igazgatóság szakemberei dolgoznak a napokban a Rábán, a mérgesi hídnál. Minőségvédelmi… Tovább olvasom