Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Tankonyha az enesei diáklányok örömére

Enese - A közelmúltban pályázati, önkormányzati és alapítványi forrásból készült el az iskola korszerű tankonyhája. Az új helyiséget sütéssel-főzéssel avatták fel a diákok.

Közel két évtizede szerettek volna már tankonyhát az enesei általános iskolában. Számos sikertelen pályázat, a fejlesztéshez szükséges források hiánya miatt elképzelésük mostanáig csak vágy maradt. A mostoha körülményeket azért akarták már hosszú ideje korszerűre váltani, mert a helyi tantervben külön a lányok számára háztartási ismeretek is szerepelnek, illetve az ilyenfajta iskolai foglalkozásokra, a gyakorlati tapasztalatok gyarapítására egyre nagyobb igény jelentkezett.

A közelmúltban átadott tankonyhát már ki is próbálták a lányok. Fotó: H. B. E.
A közelmúltban átadott tankonyhát már ki is próbálták a lányok. Fotó: H. B. E.

Az idén pályázaton nyert pénzből konyhabútort, gáztűzhelyt, asztalt és székeket vásároltak, de a helyiség felújításához, bővítéséhez hiányzott a szükséges összeg, amelyet megfelezve az önkormányzat, illetve az iskola alapítványa – amelynek egyik célja a technikaoktatás korszerűsítése – biztosított a munkálatokhoz. A közelmúltban átadott tankonyhát már ki is próbálták a lányok. Minden felsős osztály főzött-sütött valamit: borsólevest, pogácsát, lángost, palacsintát és muffint. A jövőben tervezik, hogy a tanórák mellett rendezvényekhez, táborokhoz is használják majd az új helyiségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncossiker Németországban

A kapuvári Genius Tánciskola csornai gyermekcsoportja eredményesen szerepelt Németországban. Tovább olvasom