Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tanirodával gyarapodott a csornai Hunyadi-gimnázium

Nyolcmillió forintos beruházással új taniroda létesült a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában. Így a közgazdasági képzésben részt vevő diákok az elméleti mellett gyakorlati tudnivalókkal is helyben ismerkedhetnek meg.
Csütörtökön tanirodát avattak a Csornai Nevelési és Oktatási Központ tagintézményében, a Hunyadi-gimnáziumban. Az avatáson Pájer Imre igazgató úgy fogalmazott: ritka manapság, ha egy kisváros középiskolája tanirodát avathat. Emlékeztetett arra, hogy a tanév kezdetén a Széchenyi-iskolában egy számítástechnikai tantermet adtak át.

Kovács Istvánné intézményegység-vezető elmondta: 2001 szeptemberében kezdődhetett el a közgazdasági szakközépiskolai és a rendvédelmi képzéssel kiegészített gimnáziumi oktatás. 2003 tavaszán pályázatot készítettek, az új tanév első hónapjában 6,9 millió forintot nyertek, így a saját résszel együtt 8 millió forintot költöttek a kialakításra, felszerelésre. Segített az anyagi forrás biztosításában a szakképzési keret, amit csornai és környékbeli pénzintézetek, vállalkozások fizettek be az intézmény számlájára.

Kovács Istvánné szerint a diákok a tanirodában szerzett gyakorlati tudás birtokában már nem betanítandó kezdőként, hanem gyakorlati készségekkel és jártassággal rendelkező munkatársként dolgozhatnak.
Papp József polgármester és Kovács Istvánné a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen is felavatta az új létesítményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évről évre kevesebben élnek a rábaközi településeken

Néhány kivételtől eltekintve a Rábaköz falvaiban mindenütt fogy a lélekszám. Hiába a kedvezmények,… Tovább olvasom