Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Táncvilágversenyekre készülnek

Hungarian Masters nemzetközi kvalifikációs táncversenyt rendeznek szombaton Kapuváron délelőtt kilenc órától a Rábaközi Művelődési Központban. Az előkészületekről és a Diamant-tánciskola sikereiről az egyesület vezetője, Boros Tünde számolt be lapunknak.
Diamant: A táncosok a Chicago című koreográfiát mutatják be.
Az IIG német székhelyű táncszövetség Kapuváron tartja az Európa-bajnokság nemzetközi kvalifikációs versenyét a hét végén. A megmérettetésre több magyar együttes mellett szerb, szlovák, ukrán, osztrák csoportokat várnak. A zsűriben belga, német és osztrák szakemberek foglalnak helyet, akik a művészi táncokat értékelik. Az EB-t júniusban Hollandiában rendezik, és szintén az IIG szervezi a világbajnokságot, melynek Németország ad helyet.

„ Kapuvárról nemcsak a sportegyesület Diamant szakosztálya mutatkozik be, hanem a Genius Művészeti Alapiskola növendékei is – mondta Boros Tünde, a Magyarországi Látványtánc Sportszövetség szakmai vezetője. – Bízom a jó eredményben, nemcsak a kvalifikációs, hanem a világversenyeken is."

A közelmúltban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének versenyéről is kiváló eredménnyel tértek haza a fiatalok. Valamennyi produkciójuk döntőbe került, és több számban első helyen végeztek. Százhalombattán egyéniben és formációs táncokban szintén remekeltek a kapuváriak. „Nagy megtiszteltetés, hogy a szakma mesterei dicsérték meg a munkánkat, elismeréssel szólt a koreográfiákról Lovas Pál és Földi Béla is."

A Diamant tizenegy éve működik, egy-egy modern táncot több hónapig, némely esetben fél évet is gyakorolnak hetente három alkalommal. A versenyeken több kategóriában lépnek fel a táncosok. A Genius alapiskola már több településen és a fővárosban is működik, jelenleg mintegy ötszáz gyerek tanulja a látványtáncot. „Magyarországot mi képviseljük a legtöbb produkcióval. Úgy érzem, ha nehéz is anyagilag, mégis kitüntetés, hogy számítanak ránk és tudják, hogy ebben a városban komoly, minőségi táncélet van."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Identitástudat és értékteremtés

Győri és csornai roma fiatalok találkoztak a hétvégén a csornai városi könyvtárban. Nyári László… Tovább olvasom