Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Táncszínház – pályázatból

Pályázati források felhasználásával az ExperiDance táncegyüttes lép fel január végén a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban.

A világhírű társulat közel kétórás műsorral készül.

– Tavaly július 9-én jelent meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium felhívása színházi-táncszínházi vendégjátékok fogadására – kezdte az ExperiDance vendégjátékának ismertetését Nagyné Henye Zsuzsa, a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ igazgatója.

A pályázati felhívásban konkrétan meghatározták, hogy melyik színházak előadásának fogadására lehet pályázatot benyújtani.

– A művelődési központ az ExperiDance Táncszínházzal már hosszú ideje kapcsolatban áll, de eddig a magas költségek miatt nem mertünk belevágni az együttműködésbe – mondta az igazgató. Mivel a pályázat kiemelten támogatja a táncszínházi előadásokat, az ExperiDance Esszencia előadásának bemutatására készítették el pályázatukat.

ExperiDance: Pályázati forrásokból lépnek fel Kapuváron.
ExperiDance: Pályázati forrásokból lépnek fel Kapuváron.

A Rábaközi Művelődési Központ a pályázaton megnyerhető teljes összeget, másfél millió forintot kapott a műsorra.

Az ExperiDance mögött több mint 1300 telt házas előadás áll. A társulat tagjai táncművészeti főiskolát végzett hivatásos táncosok, mögöttük pedig a művészi munkájukhoz nélkülözhetetlen háttérapparátus áll.

– A nálunk január 30-án bemutatásra kerülő Esszencia című előadás a társulat koreográfiai válogatása, mely az elmúlt kilenc év alatt megvalósított öt egész estés produkció, tíz óra színpadi anyag leglátványosabb részeit foglalja magába, egyedi jelmez- és díszletkollekciót felvonultatva a közel kétórás műsorban – mondta el lapunknak a művelődési központ igazgatója.

Az Esszencia a kínai kulturális évad pekingi gálájának tiszteletére készült, s most Kapuváron is látható lesz ez a produkció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolidaritást kér a városháza

A csökkentett normatívák miatt a tavalyi 42 millió helyett idén várhatóan 52 millió forintot költ a… Tovább olvasom