Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Tánccal őrzik a hagyományt

Tíz éve alakult meg a kapuvári néptánciskola, mely fennállása alatt megháromszorozta az oda járó gyermekek létszámát. A térség legnagyobb művészeti iskolája a Magyar Táncművészeti Főiskola partnerintézménye.
– Tíz évvel ezelőtt, akkor érezhetően hiánypótló szándékkal alapítottuk meg a napjainkban a térség legnagyobb művészeti intézményének számító néptánciskolát – kezdte intézményének ismertetését Csitei Gábor igazgató. Kiemelte, az iskola alapítása előtt nem volt intézményi keretek közé szorítva a néptáncoktatás, Kapuváron például a Rábaközi Művelődési Központ egyik szakköreként működtek a táncosok.

– A városban és környékén száz gyermekkel indultunk, a létszám láttán többen kritikusan szemlélték a kezdeteket – mondta az iskolaigazgató.

A térség legnagyobb művészeti iskolája nagy szerepet kap a rábaközi identitástudat megőrzésében.
A térség legnagyobb művészeti iskolája nagy szerepet kap a rábaközi identitástudat megőrzésében.

 Napjainkban négy pedagógus 350 gyermeket tanít a néptánc lépéseire. Az iskolának nagyon erősek a térségi gyökerei, mára megtalálta helyét a rábaközi közéletben is.

Csitei Gábor igazgató
Csitei Gábor igazgató


Az intézménynek azonban nem csak a táncoktatás a feladata. Csitei Gábor hangsúlyozta, nagy szerepet szánnak a rábaközi identitástudat megőrzésének. – Vannak kistelepülések, ahol iskolánk egyben közösségformáló erő is – fogalmazott Csitei Gábor. A kiválóra minősített intézmény szakmai színvonalát jelzi, hogy nemrég a Magyar Táncművészeti Főiskola partnerintézményévé választották.
– Tízéves jubileumunkat egész éven át ünnepeljük, ez a tanév ennek szellemében zajlik, táncházakkal és kiállításokkal – tette hozzá az alapítványi fenntartású iskola igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött Kapuváron - Sérült nincs

Három személyautó és két kisbusz ütközött Kapuváron a 85-ös főúton a Penny Marketnél lévő zebránál… Tovább olvasom