Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Tanácskozás választás nélkül

A kistérség pénzügyeiről tárgyalt keddi ülésén a csornai többcélú kistérségi társulás tanácsa. A tisztségviselő-választást elnapolták, ahogy a költségvetésről sem hoztak határozatot.

Ülést tartott kedden a csornai többcélú kistérségi társulás társulási tanácsa. Szó volt a kistérség pénzügyeiről, az intézményi ellenőrzésekről. A tanács a hiányzó elnökhelyettesek és elnökségi tag megválasztását elnapolta. Nem tárgyaltak idei költségvetésükről sem.

Az ülés eredeti napirendjén még szerepelt a tisztségviselők megválasztása. Mint ismert, a társulási tanács megalakulása óta nem tudott elnökhelyetteseket választani, illetve hiányzik egy elnökségi tag is. A témát most is levették napirendről. Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere arra hívta fel a figyelmet: minden településnek érdeke, hogy személyi kérdésekben egyezség legyen. Mint mondta, nem politikai elvek mentén kell dönteni, mert az nem méltó a társuláshoz. Szalay Imre (Bősárkány) ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy a következő tanácsülésen konszenzusra kell jutni.

A kistérség polgármestereinek figyelmét Szalay Imre (Bősárkány) is a megegyezésre hívta fel.
A kistérség polgármestereinek figyelmét Szalay Imre (Bősárkány) is a megegyezésre hívta fel.


Napirend előtt Horváth László (Bágyogszovát) is szót kért. Sérelmezte Aller Imre a kistérségi iskolapályázattal kapcsolatos kisalföldbeli nyilatkozatát. A kónyi polgármester arról beszélt lapunknak, hogy a tanács a bágyogszováti iskolafejlesztés mellé állva olyan projektet támogatott, mely eleve esélytelen volt. Aller Imre szerint akkor a döntést politikai okokból hozták meg. Horváth László kifejtette: nem volt köze a politikának a határozathoz. Pályázatuk előkészített volt, szakmailag megalapozott és a területfejlesztési tanácstól maximális pontszámot kapott. A bágyogszováti községvezető úgy vélte: politikai okokból éppen Kóny nyert számos pályázatot az elmúlt években, amivel a kisközségeket szorította háttérbe. Aller Imre úgy reagált, nem irigykedni kell mások sikereire, hanem dolgozni és pályázni.

A tanács bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a kincstár észrevételeit megvizsgálja. Arra törekednek, hogy minél kisebb összeget kelljen visszautalnia a szociális központnak.

Az ülés további részében tájékoztatást hallgattak meg a polgármesterek a szociális központnál végzett ellenőrzésről. A Magyar Államkincstár a 2007-es, 2008-as, 2009-es éveket vizsgálta. Úgy vélték, a központ nem megfelelően hívott le állami normatívákat, ezért önrevízióra szólította fel az intézményt. A tanács bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a kincstár észrevételeit megvizsgálja. Arra törekednek, hogy minél kisebb összeget kelljen visszautalnia a szociális központnak.

A következő napirend szintén intézményi normatívával foglalkozott. A rábatamási intézményfenntartó társulással kapcsolatban állapította meg egy ellenőrzés még tavaly, hogy hatmillió forintot jogtalanul használt fel. Ezt a pénzt az államkincstár a kistérség számlájáról leemelte. A tanács abban egyezett meg, hogy kezdjenek tárgyalásokat arról, miként, milyen ütemben tudják az intézményfenntartó községek a hatmillió forintot visszafizetni.

A kistérségi társulás idei költségvetése is az ülés elé került. A büdzséről azonban nem tárgyaltak. A szociális központ normatíva-visszafizetése ugyanis meghatározza a végső számokat. Így addig, amíg konkrét összegekről nem lesz szó, nem tudnak érdemben költségvetési rendeletet alkotni.

Olvasóink írták

 • 5. ficki 2011. február 25. 22:41
  „Egyetértek az előttem szólókkal. Aller polgármester visszavehetne arrogáns és lekezelő modorából. Nehogy bárki is azt higyje, h Kóny azért nyert annyi pályázaton, mert olyan kiváló szakemberek és pályázatírók vanna ott! Aller elvtárs közel állt az elmúlt 8 évben a tűzhöz, nemcsoda h jött a lé... majd kíváncsi leszek erre a ciklusra, és ha az ugyanilyen sikeres lesz, akkor tényleg le a kalappal...”
 • 4. Nooormális? 2011. február 24. 23:57
  „"Mi kommunisták különleges anyagból vagyunk gyúrva..."
  Szegény Aller elhitte.
  Ahogyan azt egy tavalyi hozzászólásomban megjósoltam, most egy ideig (jó sokáig) nyugszik Bundi.”
 • 3. kukszi 2011. február 24. 17:20
  „Úgy látszik az elmúlt 8 év szoci kormányzás, nem volt elég Aller Úrnak,a hatalmat továbbra is kézben akarja tartani.
  Kistérséget mindenképpen kézbe akarja tartani.
  Aller viselkedése Kisalföld cikke alapján, egy arrogáns,nagyképű., másokat lekezelő ember,de a Megyei Közgyűlésben is hasonló a viselkedése.”
 • 2. hajracsorna 2011. február 24. 15:11
  „"A tanács bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a kincstár észrevételeit megvizsgálja. Arra törekednek, hogy minél kisebb összeget kelljen visszautalnia a szociális központnak."

  Ez mit jelent? Érti ezt valaki? Kedves újságíró, kifejtené bővebben?”
 • 1. Józan 2011. február 24. 13:46
  „Aller Úr!
  Széllel szemben lehet ugyan p....ni, de az embernek hamar h..os lesz a nadrágja!
  Nagyképűség azt hinnie, hogy Önt most bárki is irigyli!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a lyuk a községi nadrágszíjakon

A Rábaköz kistelepülésein mindenhol számos takarékossági intézkedést vezetnek be. Néhol… Tovább olvasom