Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Támogató szolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata jóvoltából újabb fogódzót kaphatnak a különböző fogyatékkal élő embertársaink.
A segítők szeretnék könnyebbé, elviselhetőbbé tenni a támogatásra szorulók mindennapjait.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata új szociális ellátási forma bevezetéséről döntött, melynek részleteiről Gradsack Anikó szakmai vezetőt kérdeztük.

– Az új ellátási forma célja a Csornán, Kapuváron és a két város környékén élő mozgás-, látás-, hallássérültek, értelmi fogyatékosok, valamint a halmozottan sérült személyek önrendelkező életmódjának, önálló életvitelének elősegítése – válaszolta Gradsack Anikó.

Így szállítószolgálatukat a súlyos fogyatékkal élő, mozgássérült, idős embereknek bocsátják a rendelkezésére. A személyi segítőszolgáltatás a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatott elősegíteni.
Ezenkívül tájékoztatják az érintetteket a rájuk vonatkozó jogszabályokról, azok változásairól, a különböző segélyek és járadékok rendszeréről. Szabadidős programokat rendeznek, a megváltozott munkaképességű embereket felkészítik a munkavállalásra, a munkanélkülieknek pedig megfelelő munkalehetőséget ajánlanak.

Minden szolgáltatásuk ingyenes.
Érdeklődni telefonon vagy személyesen a következő címeken lehet: Csorna, Szent István tér 25., telefon: (96) 260-480. Kapuvár, Szent István király u. 8., telefon: (96) 240-533.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki kimarad, lemarad

A kapuvári statisztikai kistérségben is megkezdték a többcélú társulás megalakítását. A részletekről… Tovább olvasom