Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Talpig málnában a széchenyisek Csornán

Széchenyis málna nyert a Hanság-Fertőmenti szövetkezet gyümölcsös, zöldséges jelmezversenyén. A jutalom százezer forint, melyet az 1. b osztály költhet el.
Zöldség-gyümölcs jelmez készítő versenyt hirdetett általános iskolák 1–6. osztályai számára a Hanság-Fertőmenti Termelői Értékesítő Szövetkezet (TÉSZ). A fődíj 100 ezer forint volt, melyet a csornai Széchenyi-iskola 1. b osztálya nyert el málnajelmezével.

A csornai Széchenyi-iskola 1. b osztályának málnája vitte el a fődíjat. A 2. c osztály 30 ezer forintos különdíjban részesült.
A csornai Széchenyi-iskola 1. b osztályának málnája vitte el a fődíjat. A 2. c osztály 30 ezer forintos különdíjban részesült.


Családi János, a TÉSZ elnöke elmondta: szövetkezetük 2009, azaz a kezdetektől részt vesz az iskolagyümölcs-programban. A mostani tanévben közel 21 ezer gyereknek juttattak naponta különböző zöldségeket, gyümölcsöket. Több, a termékeikhez kapcsolódó programot is szerveztek a gyerekeknek, például tanulmányútra, kóstoltatásra hívták az osztályokat. A „Menő leszek, zöldség-gyümölcs jelmezt veszek és azt is eszek!" elnevezésű felhívásukra számos megyebeli iskola jelentkezett, ötletes jelmezeket készítve. Közülük került ki győztesen a széchenyis első osztály. Második lett az écsi Petőfi-iskola 6. a osztálya, harmadik helyen a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola 3. a osztálya végzett. 30 ezer forintos különdíjban négy osztály részesült, tizenketten pedig 30–30 liternyi gyümölcslevet kaptak. Családi János hozzátette: a legjobb jelmezek fotóiból naptárt állítanak össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedrogozva autóztak a kapuvári fiatalok

A 27 éves gépkocsivezető beismerte, hogy a kábítószer az ő tulajdona és az este folyamán… Tovább olvasom