Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Tálcáikkal sürögtek a lányok, asszonyok

A szili önkormányzat idén is nagy sikerrel rendezte meg a községi farsangi délutánt. A helybeliek leginkább a süteménysütő versenyt, illetve az édességek elfogyasztását várták.

Kilencéves hagyománya van már Szilban a községi farsangi délután megszervezésének. A napokban is összegyűltek a helyiek, hogy néhány vidám órát töltsenek együtt és ezalatt finom süteményeket kóstoljanak. Merthogy ekkor rendezik meg a süteménysütő versenyt is, melyen szili lányok és aszszony vonulnak fel süteményes tálcáikkal.

Annak idején a szervezők célja az volt, hogy a szili hölgyek süteményeiket ne csak szűk körben „terjesszék", hanem bátran ízleltessék meg a nagyközönséggel is. Kezdetben csupán néhány nevezés érkezett, aztán volt esztendő, amikor huszonötféle finomság között állított fel rangsort a zsűri. Idén tizenkét háziasszony öszszesen tizennyolc fajtával érkezett a versenyre. Nem hiányozhatott az asztalról természetesen a diós görbe sem. Ez egy hagyományosan szili sütemény, diós, ostyalapos, őzgerincformában sütik meg.

Az értékelés során kiderült, Kovács Lászlóné sütőjéből került ki idén a község legjobb, legfinomabb süteménye. Illetve süteményei, hiszen háromféle fánkjával nyert első díjat Kovács Lászlóné. Egyébként tavaly is ő győzött, diós görbéjével.

Tóthné Boda Éva, az esemény főszervezője elmondta: évről évre sokan vesznek részt a farsangi délutánon. És, tette hozzá, nem csak a finom ízek csábítják a közönséget.

– Kötetlen formában találkozhatnak ilyenkor a különböző korosztályok. Idén annyival változott a program, hogy most tartottuk meg az óvodások jelmezes felvonulását is. Az ovisok, illetve az iskola néptáncosai lepték meg az érdeklődőket farsangi műsorukkal. A jó hangulatról még a Linkószer citerazenekar, valamint az életmódklub tagjai gondoskodtak – tudatta Tóthné Boda Éva.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi Csornán - Kilépnek a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből

Csorna idei költségvetésének 20 százalékát fejlesztésre fordítja az önkormányzat, a büdzsé főösszege… Tovább olvasom