Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Találta, nem lopta...

Nem ő vágta ki, csak a határban találta, és gondolta, hazaviszi a fát – védekezett szerdán egy fatolvaj, miután a mezőőrök tetten érték.

Fatolvajt értek tetten a csornai mezőőrök szerdán délelőtt. A méterbe vágott nyár- és fűzfát az „új tulajdonos" traktorral igyekezett elszállíttatni, rendőrségi eljárás indult ellene. Az idei szezonban egyébként nem volt jellemző a falopás.

Vitéz László és Ruzsa János mezőőrök a Kisalföldnek elmondták: talán folyamatos járőrözésüknek is köszönhető, hogy a városban egyre kevesebb az illegális fakivágás. Az enyhe tél sem indokolta a tüzelőszedést. Ráadásul egy elég nagy terület tarvágása után a tulajdonos engedélyezte az ágfák összeszedését a rászorulóknak.

Vitéz László és Ruzsa János mezőőrök érték tetten a fatolvajokat, akikkel lerakatták a rönköket.
Vitéz László és Ruzsa János mezőőrök érték tetten a fatolvajokat, akikkel lerakatták a rönköket.

– Ennek ellenére azért találkoztunk korábban is fatolvajjal. Körülbelül két héttel ezelőtt értünk tetten egyet, aki éppen kidöntötte a tűzrevalót – fogalmaztak a mezőőrök. A múlt hét csütörtöki esetről elmondták: járőrözésük során vették észre a kivágott és szállításra előkészített rönköket. Gyakrabban jártak arra és figyelték az úgynevezett Gödrök déli részét. Nem is hiába fáradoztak: tegnap dél- előtt tartóztatták föl a megrakott pótkocsit húzó traktort.

– Körülbelül két és fél köbméternyi fát próbáltak ellopni. Lerakattuk, értesítettük a rendőrséget, a kollégák azonnal jöttek és el is indították az eljárást. Önkormányzati területről van szó, a fa sorsáról is a városházán döntenek majd. A csornai elkövető azzal védekezett, hogy a fát már kivágott állapotban találta, nem ő döntötte ki. Persze ez sem menti fel, hiszen akkor sem az övé volt, hogy hazavihesse – jegyezték meg a mezőőrök.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatból szépül a falu

Tavaly visszafogták a fejlesztéseket, idén azonban komolyabb terveik vannak a szili elöljáróknak.… Tovább olvasom