Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Találkozások: német gyerekek Csornán, csornai művészek Sinzingben

A közelmúltban többször is találkoztak a csornaiak német testvérvárosuk polgáraival.
A német testvérváros, Sinzing diákjai látogattak a közelmúltban Csornára. A II. Rákóczi Ferenc katolikus központ fogadta őket, családok látták vendégül a gyerekeket. A napokban pedig Sinzingben tartottak kultúrnapokat, melyen csornai művészek is bemutatták alkotásaikat.

A német gyerekek itt-tartózkodásuk alatt megnézték a Fertő–Hanság Nemzeti Parkot, a fertődi kastélyt, a fertőrákosi kőfejtőt. Jártak a nagycenki Széchenyi-kastélyban, és elutaztak Székesfehérvárra és a Velencei-tóhoz is. A küldöttség találkozott Turi György polgármesterrel is.

A sinzingi rendezvényen Ángyán Csilla fazekas, népi iparművész, Balogh-Tatai Renáta grafikus, Bognár Anna, Bognár Katalin, Haszonits Dóra keramikus, Horváth Péter, Horváthné Hatos Éva, Horváth Róbert szobrászművész, Kálmán György, Kóbor Attila, Libis József, Molnár Gergő, Némethné Andorka Klára, Pénzes-Tatai Ágnes és Szilágyiné Jéger Teréz állították ki műveiket. A kultúrnapokra meghívták Csorna erdélyi testvértelepülését, Gyimesfelsőlokot, és Sinzing francia testvértelepüléseinek, Les Ancizes és St. George művészeit is. A nagyszabású kiállításon húsz sinzingi művész, köztük az acsalagi származású dr. Nagy Miklós és felesége is részt vettek festményeikkel. V. Szalontay Judit, a csornai múzeum volt igazgatója számos gyönyörű rábaközi kézimunkát, csipkét, hímzéseket, terítőket, futókat mutatott be.

A német gyerekek Csornán a polgármesterrel is találkoztak.
A német gyerekek Csornán a polgármesterrel is találkoztak.


A nagyszabású kiállításon húsz sinzingi művész, köztük az acsalagi származású dr. Nagy Miklós és felesége is részt vettek festményeikkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakktábor a Bakonyban

A Kapuvári Sakk Sportegyesület sakktábort szervez a bakonybéli Döbröntén július 1-jétől július… Tovább olvasom