Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Takarékossági átszervezésekre kényszerülnek Mihályiban

Új programokkal, megnyert pályázatokkal és iskolai ajándékkal zárják az évet Mihályiban. A helyi intézményeknél átszervezések várhatók.

Folytatódó intézményfelújítást és egyre több kulturális programot ígér a következő évre Csitei Gábor, Mihályi polgármestere. A Rábaköz legfiatalabb településvezetője elmondta, a programok közt is kiemelt szerepet kap egy sportrendezvény-sorozat, melynek forrásait pályázatból nyerte a községháza. Az egyik energiaszolgáltató cég pályázatán (111 nevezett önkormányzatból 11-en) 1,5 millió forintot kaptak a mihályiak. Ebből januártól májusig szerveznek a helyieknek hétvégi sportprogramokat.

– Újdonság a község életében az adventi hétvégék programsorozata, ahol jótékonysági vásárokat rendeztünk a helyi iskola, óvoda és alapítvány részére. A négy hétvégén közel félmillió forint gyűlt össze – mondta Csitei Gábor. Hozzátette: intézményeik eszközparkját más módon is szeretnék bővíteni, erre pályázati forrásokat várnak. Ám intézményeik számíthatnak a település képviselőire is, akik tiszteletdíjukat a helyi érdekeknek felajánlva legutóbb az iskola részére vettek meg egy hangszert. A testület tagjai a helyi sportéletet is támogatják felajánlásaikkal.

Csitei Gábor: Intézményeinkben átszervezésre kényszerülünk.
Csitei Gábor: Intézményeinkben átszervezésre kényszerülünk.

– Hozzá kell tennem, hogy az alpolgármester fel nem vett tiszteletdíjából egy újdonságot kezdünk januárban: a faluházban mintegy tizenöt napi- és hetilap között válogathatnak az érdeklődők – mondta a polgármester.

Tavasszal kezdik a faluház felújítását, melyre 25 millió forintot nyertek. A pénzből teljes épületrekonstrukciót hajtanak végre, s még eszközbeszerzésekre is futja. – Úgyszintén pályázatból folytatjuk az óvoda, az iskola felújítását és hosszabb távon a község központi képének egységesítését is – jegyezte meg Csitei Gábor. Hozzátette, a helyi orvosi rendelő sem marad ki a felújításokból és a fiatalok letelepedését is segítik. Utóbbihoz telkeket alakítanak ki a településen, ezenfelül 200 ezer forintos letelepedési segéllyel, valamint újszülöttajándékkal kedveskednek a mihályi fiatal házaspároknak.

– Sajnos takarékossági okokból intézményeinkben átszervezéseket, létszám-átcsoportosításokat kell végrehajtanunk. Arra törekszünk, hogy az önkormányzat egyéb intézményeinél foglalkoztathassuk tovább ezen munkatársainkat. Mindez a prémiumévek programnak és a nyugdíjba vonulók státusának betöltésével lehetséges – mondta Csitei Gábor.

Olvasóink írták

  • 2. csitei 2010. december 31. 11:41
    „Kedves Egyapuka!

    Természetesen számunkra is ismeretes ez a probléma. Gazdasági és humán programunk tartalmazz út és járdaépítési programot. Az utóbbit (járdák) a lakosság aktív bevonásával tervezzük. Mint Ön előtt is ismeretes, mindez vezetői és lakossági hozzáállás és pénz kérdése. Az előbbivel nincs gond, hiszen mi és úgy érzem az itt élők is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a község fejlődjön. Ezt bizonyítja az eddig elnyert pályázati forrás is. Reméljük lesz lehetőség központi és EU-s források lehívására, és utakat is tudunk építeni. Amit pedig az egyik helyen megtakarítunk, azt már fejlesztésre tudjuk fordítani. Kívánok Önnek és családjának békés, eredményekben gazdag új esztendőt!”
  • 1. egyapuka 2010. december 31. 11:21
    „Szeretnénk új járdákat jobb utakat a falu szélein is ne csak a központ szépüljön. A falu házban nem sok idős ember" esik be", de a járdákon sok elesik állapotuk miatt.Egypár példa Ságvári, József Attila,Vásár tér, Rózsadomb Korona összekötő út(ak).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orsi néni: ˝Elsietett mellettem az idő˝

A bágyogszováti Horváth Józsefné szerint a hosszú életnek ˝sok összetevője van˝. 95 évesen úgy véli… Tovább olvasom