Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Takarékos költségvetés készül

A rábapordányiak segítségére is számít a falu polgármestere tervei megvalósításában. Visy László úgy véli, sok dolog csak akarat és összefogás kérdése.

Váratlan óvodai problémák apasztották Rábapordány költségvetését az elmúlt hetekben. Az egyik csoportszobában a padló ment tönkre. Felszedték, betonoztak, újra lerakták. Rövidesen aztán a kazán is meghibásodott, kilyukadt, cserélni kellett. „Nem kevés pénzbe került e két hirtelen jött gondnak a megoldása. Takarékoskodni szeretnénk pedig, mivel terveink vannak" – jegyezte meg Visy László polgármester.

A község fiatal vezetőjét örömmel tölti el, hogy októberi megválasztását követően régi hagyományokat elevenített fel falujában.

Az artézi kút környezetét már rendbe tették, de szeretnének vizet is fakasztani – mondja Visy László polgármester.
Az artézi kút környezetét már rendbe tették, de szeretnének vizet is fakasztani – mondja Visy László polgármester.

– Olyan megmozdulások voltak ezek, melyekre korábban volt és – mint kiderült – most is van igény. Például a betlehemezés az elmúlt években elmaradt, de tavaly újrakezdtük. Aztán a szenteste délutánján megtartott mozivetítés a gyerekeknek szintén népszerű ma is – sorolta Visy László. A község vezetése gondol a jövőre. Az önkormányzat idei költségvetése most készül: ami biztos, hogy a járdafelújítás helyet kap a feladatok között. Erre a beruházásra Rábapordány mint hitel nélkül gazdálkodó település kapott támogatást.

– Szeretném, ha az úgynevezett Közt rendbe hozhatnánk idén. Ez tulajdonképpen egy gödrös, fás terület, de nincs gondozva. A helyiek segítségét kérem majd, hiszen nem nagy dologról van szó. Csupán összefogás és akarat kérdése és szép lesz a közterület – jegyezte meg Visy László. – Nagyobb beruházásainkhoz várjuk a pályázati lehetőségeket. Leginkább a szennyvízcsatorna kiépítéséhez, ami sürgető már falunkban is. Szintén a nagyobb fejlesztések közé sorolható a moziépület rekonstrukciója. Ha sikerülne, funkciót is találnánk hozzá, például kultúrházként lehetne hasznosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlék Rábaközről

Harmadik alkalommal rendezték meg a csornai Széchenyi-iskolában a Képes vagyok rá! integráltan… Tovább olvasom