Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Takaréklángon a karácsony fényei

Nullától több százezer forintig költenek a Rábaköz települései az ünnepi fényekre, díszítésekre.
Idén érezhetően kevesebbet költenek a települések az ünnepi díszítésre és világításra. A nagyobbak néhány százezer forintot áldoznak a karácsonyi hangulatra, a kisebbek közül van, ahol egyáltalán nem költenek díszekre. A polgármesterek szerint újak vásárlása elég ritka, a világításhoz az elmúlt években beszerzett felszereléseket használják.

Csak egy égősor

– A város ünnepi díszítését már az előző években megvette a polgármesteri hivatal, idén csak a Fő téri nagy fenyőfa égősorát újítottuk fel – mondta Hámori György kapuvári polgármester. A városi fények, díszek felszerelése és levétele egy idényben mintegy hatszázhatvanezer forintjába kerül a büdzsének, ehhez idén még ötven-hatvanezer forintot költöttek a betlehem felújítására. Az ünnep egyéb költségeire még egy százezres tételt szánnak Kapuváron, ez szervezési és más egyéb költségeket takar.

Beleden alig százezer

A beledi díszítés is a takarékosság jegyében zajlik. Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta: már négy éve beszerezték az ünnepi fényeket, idén némi frissítést végeztek a készletben alig százezer forint értékben. A villanyoszlopokra szerelt díszkivilágítás értéke napjainkra hét-nyolcszázezer forintot kóstál. A karácsonyi fények az Árpád-kerttől az autóscentrumig húzódnak a teljes kiépítettség után. Az ünnepek egyéb költségeit – Télapó, ajándékozás – társadalmi munkában oldják meg a településen.

Betlehem a 85-ös mellett

– A villanyoszlopokra felrakott világítás már évek óta megvan, idén két darabbal bővítettük a díszeket – mondta Horváth Ferenc, Szárföld első embere. Hozzátette: az energia, a fel- és lerakás költségei közel százezer forintjába kerülnek a helyi költségvetésnek, ám a polgármester szerint a világítás és a betlehem évek óta az egyik legszebb külsőt kölcsönzik a 85-ös út mentén Szárföldnek.

Cakóházán egy fillért sem

A kisebb települések közül a megkérdezettek mindegyike erősen takarékoskodik. Cakóházán Csepi Éva polgármester szerint idén nem költenek egy fillért sem a karácsonyi díszítésre. – A település lakosai megértik, hogy takarékoskodnunk kell – tette hozzá a polgármester.
Ha nem is ilyen szinten, de szigorúan visszafogják a díszítés költségeit Vadosfán is. Szakács Lajos polgármester elmondása szerint pár ezer forintot költenek a község karácsonyfájának díszítésére, az ünnepre szánt pénzeket inkább a gyermekeknek és az időseknek adják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabbak a vidéki települések

A Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei találkoztak… Tovább olvasom