Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Tagokat vár a polgárőr-egyesület Csornán

Létszámgondokkal küzd a csornai Rábaköz Polgárőr Egyesület. A csoport magját tíz-tizenöt fős társaság alkotja, akikre lehet számítani, új jelentkező azonban csak elvétve akad.
Az egyesület alelnöke úgy véli, a tavaly év végi események is bizonyítják, hogy szükség lenne minél több polgárőrre a városban. Vági Sándor a karácsony előtti rablássorozatra célzott. Mint ismert, három embert vertek meg és raboltak ki ismeretlen tettesek december 23-án hajnalban. (Kisalföld, 2012. december 27.)

– A polgárőr-egyesület tizenhárom éve működik Csornán. A rendőrséggel szorosan együttműködve tesszük a dolgunkat, igyekszünk odafigyelni a közbiztonságra – fogalmazott Vági Sándor. – Éppen a közelmúltban írtunk alá megállapodást a megyei rendőr-főkapitánysággal, melyben közös munkánk részleteit rögzítettük. Rendelkezünk a szükséges felszerelésekkel, ruházattal, az Országos Polgárőr Szövetségtől kapott támogatásból két kerékpárt is vásároltunk tavaly. Sajnos azonban ruhatárunk jó része kihasználatlanul áll irodánkban.

Nincs ugyanis, akire ráadjuk a nadrágot, a mellényt, a kabátot, a sapkát. Tíz, tizenöt, de inkább kevesebb olyan tagunk van, akikre mindig lehet számítani, akik vállalják a szolgálatot. Ugyanakkor, ha a városban közterületi bűncselekmény történik, rongálás, lopás vagy most legutóbb a rablások, halljuk a vádakat: hol voltak a polgárőrök, miért nem járőröztek? A polgárőrség önkéntes munka, ami elsősorban kötelezettségekkel jár. Mi mégis vállaljuk, mert bízunk benne, hogy közösen tudunk tenni lakóhelyünkért. Éppen a létszámgondok miatt azonban nem tudunk mindennap szolgálatot biztosítani. Leginkább hétvégéken járőrözünk. Abban viszont biztos vagyok, ha többen lennénk, még kevesebb lenne Csornán a bűncselekmény.

Vági Sándor hozzátette: várják olyanok jelentkezését, akik szívesen vennének részt az egyesület munkájában. Kortól, nemtől, munkahelytől függetlenül. Megfelelő létszám esetén havonta két-három órás szolgálat jutna egy-egy tagra. Ennyit pedig bárki áldozhat a közösségért. Aki úgy érzi, tud és akar segíteni, és belépne az egyesületbe, hívja a 06-30/9699-689-es telefonszámot és kérjen részletes tájékoztatást.

Olvasóink írták

 • 3. k2968 2013. január 07. 18:33
  „2. kroly 2013.01.07. 10:50
  Üdv.Sajnos csak annyit tudok önnek mondani,hogy lesz ez még SOKKAL rosszabb is.Ha mi egyszerű emberek elmegyünk fejünket elfordítva a bajok mellett senki nem fog segíteni.Mi egy környező kis községben most szervezzük a polgárőrséget.Szeretnénk MEGELŐZNI a bajt.Még Csornának sem késő.Csak tenni kellene érte.
  Más.Tisztelt Vági úr.Ha szeretne segítséget Keressük meg egymást. E-mail kranitz44@gmail.com”
 • 2. kroly 2013. január 07. 10:50
  „Majd a polgárőrök videoznak a rendörlámpáknál,és máris két rendör felszabadul.Sajnos síralmas a közbiztonság kicsi városunkban.A rendörség nagyon ráált a pénzbehajtásra ,elfeledve a szlogenjukat ÖRZÜNK ÉS VÉDÜNK.Megértem hogy nem toakodnak a polgárőr jelöltek ,kinek hiányzik a pofon meg a konfliktus.Szerintem a rendörség dolga volna megvédeni a dolgos állampolárait.A z utazási irodai akciorol már nem is beszálve ami szombat délelött történt.Ez lett a mi kis alvó városunkbol.”
 • 1. Tumbanu 2013. január 07. 08:22
  „aki meg akarja magát késeltetni menjen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás: a hídra akasztotta fel kutyáját Vásárosfalun

A 19 éves férfi a település külterületén lévő kőhídhoz vitte a kutyáját és egy zsineggel… Tovább olvasom