Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tagintézmény lett az iskola

Az iskola, és a család- segítő és gyermekjóléti szolgálat működtetésére is Csornával kötött megállapodást.

Az iskola, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat működtetésére is Csornával kötött megállapodást  idén a döri önkormányzat. A sikeres pályázatoknak köszönhetően ebben az évben két utca útburkolatát újították fel a faluban.

„Egy gonddal kevesebb" – nyugtázhatták a hatszázharminc lelkes Dör önkormányzatának vezetői, miután az  iskola ügyében  idén tavasszal sikerült megállapodniuk Csorna önkormányzatával. Így aztán szeptember elsejétől a döri általános iskola már a csornai Széchenyi tagintézményeként működik. Ugyanakkor az alsó tagozatosok továbbra is otthon, a felsősök pedig Csornán tanulnak. Dóczy Géza polgármester szerint a gyereklétszám jelentős csökkenése miatt kényszerültek erre a lépésre. Úgy vélte, a kínálkozó lehetőségek közül a legjobbat választották, amikor Csornával kötöttek szerződést.
Változás a korábbiakhoz képest az is, hogy a két önkormányzat – Csorna és Dör – társulási megállapodást kötött a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat működtetésére.

Dörben is kopnak, elhasználódnak az utak, ezért az önkormányzatnak gondot kell fordítani rájuk. Ezért határozták el a Dózsa utca felújítását, amely 6 millió 271 ezer forintba került, ebből 4 milliót pályázaton nyertek. A Táncsics utca felújítása 7 millió 240 ezer forint, melynek feléhez a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán jutattak hozzá. A ravatalozó rendbetételéhez 6 millió 223 ezer forint szükséges. Ehhez egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően 3 millió 733 forint támogatást kapnak három évre elosztva. A falu környezetvédelmi programja 600 ezer, az orvosi rendelő akadálymentesítése 2 millió 437 ezer forintba került. Mindemellett elkészült a teleház is a fiatalok örömére.

Dóczy Géza megjegyezte: vészesen fogy az artézi kút vize, amely 430 méter mélyről tör a felszínre. Azt még maga sem tudja, sikerül-e  nagyobb teljesítményre bírni a helyiek által kedvelt koros kutat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentek az ablaküvegen

Egy a faluból elszármazott nyugdíjas adományából szépítették meg nemrégiben a höveji templomot. Tovább olvasom