Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Táborok főként a Balaton körül

Az alkotótábortól az úszótáboron át a vándortáborig többféle lehetőség közül választhatnak a szünidőben a csornai és kapuvári általános iskolák tanulói.

Sporttól a kézművességig

A diákok nagy örömére elkezdődött a vakáció, ugyanakkor a szülők számára fogas kérdés, milyen elfoglaltságot találnak gyerekeiknek a hosszú szabadság idejére. Például segít-e az iskola a programszervezésben.

A csornai Széchenyi István Általános Iskolában – miként Kristófné Horváth Erzsébet intézményegység-vezetőtől megtudtuk – alkotótábort, valamint külön az alsósoknak és felsősöknek informatikustábort szerveznek. Balatongyörökön sporttáborok lesznek, ahol vendégül látják a jókai (Szlovákia) testvériskola tanulóit is. Ugyancsak Balatongyörökön környezetvédelmi táborozás várja a gyerekeket.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ igazgatóhelyettese, Egedyné Fülöp Gyöngyi elmondta: a felső tagozatosok a balatongyöröki városi táborban, a harmadik és negyedik osztályosok Balatonszárszón pihennek. Az egyházmegye karitatív táborában is lesznek tanulók a Rákócziból, csakúgy, mint az őrségi kézművestáborban.

Egertől Aggtelekig

Az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola térségi feladatot lát el, a tanulói nagyrészt bejárók, ezért szünidőben nem terveznek iskolai programot – tudatta Lechner Aranka igazgató. – Néhányan viszont ott lehetnek a népjóléti szolgálat balatonszárszói táborában.
A kapuvári Széchenyi-iskola diákjai részére a hagyományos balatonakali tábor mellett több vándortábort szerveznek – tájékoztatott Hámori György igazgató. A Pátzay Pál Általános Iskola vezetője, Módli Ágnes arról számolt be, hogy tanulóik szintén Balatonakalin táboroznak. Azonkívül Eger, Szilvásvárad és Aggtelek térségét is felkeresik vándortáborozó csoportjaik.

Túrák, úszás, lovaglás

A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola táborszervező tanára, Varga Bernadett szerint diákjaik Dunapatajon táboroznak és túráznak a környéken. Az autóbuszos kirándulás úti célja Kalocsa, Kiskőrös és Ópusztaszer. Az intézmény tanulói részt vesznek az egyházmegye karitatív táborában, illetve úszó- és lovaglótáborban próbálják hasznosan eltölteni az időt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ár nincs, s még az időjárás sem kedvez

A rábaközi uborkatermelők nem csüggednek és idén is mintegy 450 ezer folyóméterről szedik a termést.… Tovább olvasom