Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tábori programok a demokráciáról

A sobori Rábaközi vendégházban tartotta a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása „Demokráciatábor” elnevezésű rendezvényét.
Demokráciatábort szervezett a sobori Rábaközi vendégházban a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása. A kétnapos programsorozat célja, hogy a részt vevő fiatalok minél többet megtudjanak alkotmányos jogaikról, kötelességeikről, az önkormányzatiságról és egymásról. A tábor költségeit pályázati támogatásból finanszírozták.

– A Mobilitas nyugat-dunántúli irodája találta támogatásra méltónak rendezvényünket – tudtuk meg Kocsis Ivettől, a kistérség ifjúsági és humánreferensétől. – Azért esett Soborra a választásunk, mivel itt működik a Rábaközi vendégház. A község tagja a kistérségnek, ezért arra is jó alkalom az összejövetel, hogy a térség településeinek fiataljai megismerjék egymást. A programokat, előadásokat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a résztvevők információkat halljanak lehetőségeikről, a demokráciák működéséről.

A tábor lakói részletesen megismerhették például a Kompasz emberjogi kézikönyv „anyagát", és filmvetítésen vettek részt a drogok ártalmairól, veszélyeiről. Csütörtökön Rába-parti séta, a sobori betyárlegenda bemutatása, íjászat, sétakocsikázás szórakoztatta a fiatalokat. Pénteken az önkormányzatiságról tájékoztatták a résztvevőket, illetve bemutatkozott a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézménye.

Horváth Csaba Gyömöréről érkezett a táborba. Mint mondta, kíváncsi volt, hogy milyen új információkat tudhat meg a demokráciáról, önkormányzatiságról.

– Jó a társaság, jók a programok – fogalmazott a fiatalember. – Érdekes volt az emberjogi előadás. Mivel községünkben működik faluvédő egyesület, hasznos tapasztalatokat szereztünk a soboriaktól arról, hogy lehet ápolni a hagyományokat, őrizni a helyi értékeket.
A szerecsenyi Mátics Dávid szintén nem bánta meg, hogy jelentkezett a rendezvényre. Meglátása szerint a tábor arra volt nagyon alkalmas, hogy a különböző tájegységen, de közös térségben élők megismerjék egymást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis újraindul a kapuvári polgármester

Biró Péter, Kapuvár polgármestere úgy véli, a helyi politika érdekcsoportok áldozatául esett. Tovább olvasom