Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Tábori angol meg a főzőiskola

Szerteágazó elfoglaltságokat kínálnak a diákoknak a kapuvári nyári táborokban. Az angolnyelv-tanulástól a főzőiskolán át a balatoni strandolásig terjed a választék.

Ha vakáció, akkor nyár, ha nyár, akkor tábor és ha tábor, akkor többnyire fürdés.

A nyári szünet legkézenfekvőbb programja – legalábbis a kilencvenes évekig – a nyári táborozás, melyhez a városi cég, a Kapukom által üzemeltetett balatonakali tábor nyújtotta, nyújtja az alapot. Németh D. László ügyvezető (érdeklődésünkkor éppen a táborban tartózkodott) elmondta: öt, úgynevezett ifjúsági és három komfortosabb faház áll a táborozni vágyók rendelkezésére, eltérő díjakkal.

– Június utolsó hetétől augusztus 3-ig már tele vagyunk vendégekkel, többek közt 40–60 gyermek táborozik nálunk több turnusban – mondta az ügyvezető. Augusztus elejétől azonban ismét van szabad kapacitásuk. A komfortosabb házakban június 27-től 60 százalékos kihasználtság várható, ezen (nyolcfős) házakat 5000–7500 forintos napi áron lehet bérelni, bárkinek. Az ifjúsági házak ára minden esetben egyedi elbírálás alá esik, éppen a diákok táboroztatása miatt.

A balatonakali tábor résztvevői tavaly Balatonfüredre is eljutottak, hajókáztak és közös szalonnasütésen is részt vehettek.
A balatonakali tábor résztvevői tavaly Balatonfüredre is eljutottak, hajókáztak és közös szalonnasütésen is részt vehettek.

– Annyit azonban már most ki lehet jelenteni, hiába az iskolai szünet, a Balatonon még nem indult meg a nyári idény, kihalt strandokkal és egyelőre lezárt éttermekkel lehet találkozni – osztotta meg tapasztalatait a Kapukom ügyvezetője.

A kapuvári iskolák közül a Pátzay közel 40 gyermeket, a Széchenyi-tagiskola mintegy harmincat küld Balatonakaliba, egyhetes turnusokban.
Ugyanezen iskolák és a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola is szerveznek napközis táborokat, a szünet kezdetétől két hétig, ahol a gyermekek a városi strandot látogatják, sportprogramokon vesznek részt és kézműves-foglalkozásokat, rövidebb kirándulásokat is tartanak nekik. A napközis táborokban általában a napi egyszeri étkezést és a belépőjegyek árát fizetik a diákok szülei.


Kapuváron többek közt a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szo- ciális Szolgáltató Központ (TSZSZK) is szervez – jobbára tematikus – táborokat. „Mozogj és alkoss" címmel egészségfejlesztési tábort szerveznek június 23–27-ig, aztán lesz főzőiskola július második hetében.

Június 30-tól július 4-ig pedig „Ismerd meg Kapuvárt" címmel tartanak egyhetes turnust a Lumniczer Sándor utca 125. szám alatt. (Az 595-088-as telefonon lehet érdeklődni a részletekről.) A táborok díja 5 ezer forint, melybe egyszeri melegétkezés is beleértendő.

A lovas- és íjászsportok szerelmeseinek Öntésmajorban szervez tábort Minacciné Halász Emma.

Az egyhetes, bentlakásos táborozás során az említetteken kívül strandolással, természetjárással és a falusi élet megismerésével foglalkoznak a táborlakók.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apor-érdemrend a máltai segítőnek

Az Apor Vilmos Érdemrend ezüst fokozatával ismerték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai intézményvezetője, Bojnár Anita munkáját. Tovább olvasom