Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Szülői értekezleten mérik fel az igényeket

A 2007-ben megszüntetett iskola újraindításán gondolkodik a szilsárkányi polgármester. Zöld Péter arra számít, hogy a pedagógusbéreket az állam vállalja. Ma tartanak szülői értekezletet a faluban.
Az alsó tagozat „visszahívására" készül a szilsárkányi önkormányzat. Az oktatás 2007-ben szűnt meg a településen, azóta a helyi gyerekek többsége Szilban tanul. (Kisalföld, 2007. március 17., Válás közös megegyezéssel.) Addig Bogyoszlóval közösen tartották fenn a tanodát. A költségeket még nem számították ki, de a szülőket ma este megbeszélésre várják az önkormányzat vezetői.

Zöld Péter a Kisalföldnek elmondta: nagyon számítanak a kormány segítségére. A falu polgármestere úgy kalkulál, hogy a pedagógusok bérköltségét, a járulékokat majd az állam finanszírozza. Az épület fenntartása, a rezsiköltség maradna a községre.

– Ez sem kevés persze, de azt hiszem, vállalnunk kellene, ha adódik a lehetőség. Rezsiköltség amúgy most is van, hiszen az épületeket fűtjük, állagukat őrizzük – fogalmazott a polgármester. – A szülőkkel mindenképpen megbeszéljük a részleteket. Egyelőre hallani ellenző és fogadókész véleményeket is a településen. Most még csak tájékozódunk, felmérjük az igényeket, aztán ha megismerjük a kormány szándékait, az idevonatkozó rendeleteket, komolyabban is foglalkozhatunk a kérdéssel.
A szilsárkányiak úgy tervezik, a pásztori diákokat is fogadják iskolájukban. Az „anyaközségben" a három és hét év közti gyerekek száma negyven. Pásztoriban jelenleg hét alsó tagozatos él.

– Az iskola megszüntetését tudomásul vettük, de mindig bíztunk az újrakezdésben. Ezért is nem adtuk el épületeinket, melyekben most civil szervezetek kaptak helyet. A szülői értekezlet után mindenképpen tisztul majd a kép, igénylik-e az iskolát a faluban – tette hozzá Zöld Péter.
A szülőket ma este fél hétkor a polgármesteri hivatal épületében várják megbeszélésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú labdarúgókat képeznek a testnevelés tagozaton

Szakirányos fejlesztésekkel vág neki az új évnek a mihályi általános iskola. Az intézmény a… Tovább olvasom