Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Szülőhelyén nyugszik a sikerdíjas jogász

Szülőhelyén, Csornán temették el kedden Tocsik Mártát. A sikerdíjával híressé vált jogász hosszú betegség után hunyt el.

Elhunyt Tocsik Márta, csornai születésű jogász. Az 1990-es évek közepén vált közismertté, amikor 804 millió forintos sikerdíjat vett fel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel kötött szerződése alapján. Tocsik Márta március 24-én halt meg Siófokon, a csornai Szent Antal-temetőben kedden helyezték örök nyugalomra, szülei sírjában. Búcsúztatása szűk körben történt, hozzátartozói kérésére. Elkészült már a család új síremléke is, melyen szülei nevét tüntették fel, illetve „Leányuk" felirat utal Tocsik Mártára.

A Tocsik család sírja a csornai Szent Antal-temetőben.
A Tocsik család sírja a csornai Szent Antal-temetőben.

A jogász hosszan tartó betegség után hunyt el.
Tocsik Márta tíz éve, 2003 márciusában nyilatkozott lapunknak. Akkor szüleiről, csornai díszpolgár édesapjáról, illetve a településhez való kötődésükről is beszélt.

„Édesapám a sportot tartotta fontosnak. Nagyon szorgalmazta, hogy az ember szellemi, lelki és fizikai állapota egyensúlyban legyen. Ehhez olyan közösségi létesítményekre van szükség, ahol mindegyikhez hozzáférnek (könyvtár, templom, sportpálya). Mindegyiknek az alapításában, fenntartásában, finanszírozásában részt vett. A Jézus Szíve-templom édesapám közbenjárásával kapott a ’70-es években hangversenyorgonát. Ha jól emlékszem, ezért az édesapám pápai áldásban is részesült" – mondta egy évtizede Tocsik Márta.

Olvasóink írták

  • 1. kultura 2013. április 23. 21:13
    „Nyugodj békében,hazaértél,már senki nem bánthat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdag Erzsi-verseket szavaltak

A csornai II. Rákóczi Ferenc Közoktatási Központ óvodájában idén is megrendezték a Virághozó április… Tovább olvasom