Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Születésnapot ünnepel az évtizedes Reménysugár

Születésnapot ünnepelnek a csornai Reménysugár Egyesület tagjai. Tízéves a szervezet, szombaton tartják ünnepi gálaműsorukat.

Idén ünnepli megalakulása tizedik évfordulóját a csornai Reménysugár Egyesület. Jótékonysági műsorral teszik emlékezetessé az évfordulót, a bevételből a sérült fiatalokat támogatják, a rendezvény szombaton lesz a Városi Művelődési Központban.

A szervezet 2000-ben azért jött létre, hogy segítse a környékbeli sérült fiatalokat. Tagjai programokat szerveznek, kirándulnak, színdarabokat játszanak, kézműves-foglalkozásokat tartanak. Rendszeresen vannak klubdélutánjaik, a munkát középiskolások, egyetemisták, főiskolások segítik.

Fejes Sándorné, az egyesület elnöke elmondta: céljuk, hogy tartalmassá, szebbé tegyék tagjaik hétköznapjait. Ezt szolgálják a közösségi rendezvények is.

A Reménysugár Egyesület tagjai színdarabbal is készülnek a jubileumra.
A Reménysugár Egyesület tagjai színdarabbal is készülnek a jubileumra.

– Arra törekszünk, hogy a halmozottan sérült, iskoláskorból kinövő fiatalokkal és felnőttekkel törődjünk – tette hozzá az egyesületi elnök. – Igyekszünk biztosítani számukra az érzést, hogy fontosak és a közösséghez tartoznak. Feladatunk, hogy segítsük a társadalomba való beilleszkedésüket. Szeretnénk szinten tartani adottságaikat, hogy képesek legyenek a számukra is elérhető feladatok megoldására.

Programjainkat nem a világ elől elbújva szervezzük. Nagyon fontos, hogy rendszeresen találkozzanak egészséges embertársaikkal, rájuk irányítsuk a figyelmet és elfogadják őket.

Ezt a célt szolgálja az ünnepi gálaműsor is, ami szombaton délután öt órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban. A házigazda egyesület tagjain kívül fellépnek a rendezvényen a soproni fogyatékos gyermekek otthonának lakói, a pásztori felnőttkorú fogyatékosok otthonának gondozottjai, a csornai Kerényi művészeti iskola növendékei, Foki Balázs tangóharmonikás. A szervezők szívesen fogadnak 100–500 forintos felajánlásokat, amiből rendezvényeiket finanszírozhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik a temetkezési vállalat Kapuváron

Ideiglenes helyre költözik a Jószív Temetkezési Kft. helyi irodája. Tovább olvasom