Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Születésnap a napközi otthonban Csornán

Hat éve hozta létre a Fogyatékosok Napközi Otthonát a csornai többcélú kistérségi társulás. Jelenleg közel harmincan veszik igénybe naponta az intézmény szolgáltatását. A létszám egyre növekszik.
Az otthonban kis háziünnepséget rendeztek az évfordulón, melyen a meghívott vendégeket a házigazdák szórakoztatták műsorukkal. Boda Imréné, az intézmény igazgatója mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt hat évben segítették munkájukat. Felidézte: számos kirándulás, verseny, játékos program köszönhető a megyében és országosan működő karitatív szervezeteknek, amelyekkel az intézménynek sikerült jó kapcsolatot kialakítani.

A napközi otthon fiataljai vidám műsorral köszöntötték vendégeiket.
A napközi otthon fiataljai vidám műsorral köszöntötték vendégeiket.


„A napközi létjogosultságát semmi nem bizonyítja jobban, mint a folyamatosan bővülő létszám. 2006-ban tizenhat fővel nyitottunk, 2008-ban az igények miatt huszonnégy ember befogadására nyílt lehetőség. 2011-ben nagy próbatétel előtt állt az intézmény, amikor a régi helyünkről kellett költöznünk. Az összefogás és a közös felelősség szép példája volt az elhelyezés megoldása. Az átmeneti krízishelyzet mára az intézmény sikertörténetévé vált" – fogalmazott Boda Imréné.

A fiatalokat befogadó, felújított épületrész – az egykori munkásőrlaktanyában – tágas, barátságos. Jelenleg harminckét fiatalt tudnak fogadni, ami azt jelenti, hogy idén várólistája sincs a napközinek. Az intézményben minden hónap harmadik csütörtökjén nyílt napot tartanak, melyen az érdeklődő fiatalok vagy a szülők betekintést kaphatnak mindennapi életükbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerinted ki az öreg? program Kapuváron

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda egy megnyert pályázatból szervezett… Tovább olvasom