Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Szükségtelen kiadások a költségvetésben

Papp Imre csornai önkormányzati képviselő szerint miközben az előterjesztés pénzhiányról, az önkormányzat anyagi helyzetének nehézségeiről beszél, a költségvetésben szükségtelen kiadások találhatók.
Csorna hét elején elfogadott idei költségvetéséről tartott sajtótájékoztatót pénteken Papp Imre (MSZP) önkormányzati képviselő. Egyebek mellett elmondta, hogy több ellenzéki javaslat is elhangzott az előterjesztés tárgyalása során, ám ezek közül egyet sem sikerült érvényesíteni.

Például a Margit Kórház, a civil szervezetek támogatását, a szociális kiadások bővítését, a kül- és belterületi utak karbantartását, az intézmények magasabb szintű ellátását célozták meg, sikertelenül.
– Ugyanakkor miközben az előterjesztés pénzhiányról, az önkormányzat anyagi helyzetének nehézségeiről beszél, a költségvetésben szükségtelen kiadások találhatók – tette hozzá Papp Imre.

– Ilyen a város stratégiai tervének elkészítésére, illetve a pályázati szakértői munka díjazására szánt 10,1 millió és áfájának összege. A többcélú kistérségi társulás rendelkezik olyan gazdaságfejlesztési programmal, amely éppen azért készült, hogy a településeknek külön-külön ne kelljen ilyent készíteniük. A polgármester úrnak erről tudnia kell, hiszen amikor ezt elfogadták, már ő volt a kistérségi társulás elnöke. Az önkormányzat sok pénzt fordított arra, hogy profi pályázatíró szakértőket képezzenek ki, tehát ők a városházán rendelkezésre állnak. Ezért nem is értem, hogy azt a 10,1 milliót kinek akarják odaadni.

Papp Imre vitatja a polgármester azon bejelentését, hogy a város hiánya 650 millió forint. Mint fogalmazott, az idei költségvetés tervezett hiánya ennek az egyharmada.

– Ez meg sem közelíti a 650 millió forintot persze, ha hozzáadjuk az összes felvett hitelt, akkor kijön ez az összeg. A hitelből – amit hosszú évekig törlesztünk – az önkormányzat vagyonát növelő beruházások valósultak meg. Aki ezt hiánynak nevezi, nem ért a költségvetéshez – jelentette ki.

H. J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi tartja szülőfalujukban a fiatalokat?

„Fogy a falu lélekszáma, kevés a fiatal, nincs gyerek" – fogalmazta meg az elmúlt években községe aktuális gondját számos rábaközi polgármester. Említhetnénk Maglócát, Cakóházát, Rábcakapit, de még jó pár települést a térségből. Akad azonban példa az ellenkezőjére is. Ilyen a dél-rábaközi Vásárosfalu. A rendszerváltáskor csupán 138-an vallották magukat vásárosfaluinak, most viszont már közel 200-an élnek itt. Tovább olvasom