Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Szükségmegoldás a hó eltakarítására

Szükségmegoldásként a Csukás-iskola tangazdaságának gépei, illetve munkatársai takarítják majd a havat Csorna útjain. Decemberig szól a megállapodás. A városházán abban bíznak, hogy év végéig sikerül végleges megoldást találniuk. Az önkormányzat azért csúszott ki az időből, mert az őszi ajánlatkérésük nem járt eredménnyel.

Csornán évek óta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végezte a hóeltakarítást és síktalanítást. Az elmúlt öt évben átlagosan hétmillió forintot költött a város erre a célra. A céggel kötött szerződés idén lejárt. A képviselő-testület korábban úgy döntött, hogy megpróbálja a feladatot olcsóbban ellátni. Ezért például a síktalanításhoz szükséges anyagokat, útszóró sót és tört kavicsot idén már a városháza szerezte be. Csornai és környékbeli vállalkozóktól ajánlatot is kértek a hótolásra, de értékelhetőt nem kaptak. Turi György polgármester a hétfői testületi ülésen azt mondta, visszajelzések szerint a szolgáltatók akkor érdeklődnének komolyan, ha legalább hároméves szerződést ajánlana az önkormányzat. Ehhez viszont közbeszerzési ajánlatot kell kiírni, a hó azonban bármikor eshet már.

Ezért a Csukás-iskola tangazdaságával, illetve egy vállalkozóval tárgyaltak az illetékesek. Velük december végéig tartó megállapodást kötöttek, addig ugyanis lezárulhat a közbeszerzés. A hétfői ülésen hangsúlyozták: átmeneti időszakról van szó. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin (Fidesz–KDNP) felvetette: ha az iskola vállalná az idei teljes szezonra a munkát, akkor nem kellene közbeszerzést kiírni és jövőre átgondoltabban lehetne ajánlatokat kérni. Nagy Eszter aljegyző válaszában elmondta: az intézmény is és a felkért vállalkozó is csak egy hónapra fogadták el a feladatot. Ahhoz azonban, hogy hatékony is legyen a munka a járdákat is beleértve, közmunkásokra is szükség lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventköszöntő a városi könyvtárban Csornán

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár, illetve a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csornai… Tovább olvasom